HjemOpskrifterLynstegt torsk med dampet spinat og sprød serranoskinke

Lynstegt torsk med dampet spinat og sprød serranoskinke

Måltidstype:
Forret
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 8 skiver serrano skinke
  • 1 spsk olivenolie
  • 800 g torskefilet
  • 2 fed hvidløg
  • 50 g smør
  • 50 g revet parmesanost
  • 500 g babyspinatblade

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Tænd ovnen på 200 grader.

  • 2.
    Beklæd en bradepande med bagepapir og fordel skinken på pladen.

  • 3.
    Steg den sprød i ovnen i 4-5 minutter.

  • 4.
    Skyl spinaten grundigt.

  • 5.
    Opvarm olivenolie i en gryde og kom spinaten i gryden.

  • 6.
    Efter få minutter falder den sammen.

  • 7.
    Vend den rundt med et par grydeskeer til den er faldet helt sammen.

  • 8.
    Hold den varm til servering.

  • 9.
    Smør en sauterpande med smør på siderne og i bunden.

  • 10.
    Læg fisken i gryden.

  • 11.
    Skær hvidløg i tynde skiver og læg dem ovenpå fisken.

  • 12.
    Drys med revet parmesan og fordel resten af smørret henover fisken.

  • 13.
    Læg låg på gryden og tænd for høj varme.

  • 14.
    Steg fisken i 5-6 minutter.

  • 15.
    Spises straks….

  • 16.
    Anret tallerkner med babyspinat og torsk ovenpå.

  • 17.
    Drys den sprøde skinke udover.

  • 18.
    Opskriften er udarbejdet af madblogger og madskribent Marie Melchior.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
7069 kj / 1690 kcal
Næringsindhold pr. 100g
466 kj / 111 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.6 g
Protein: 50.5 %13.8 g
Kulhydrat: 2.8 %0.8 g
Fedt: 46.7 %5.9 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;