HjemOpskrifterLun salat med balsamicoristede rodfrugter, mozzarella og estragonvinaigrette

Lun salat med balsamicoristede rodfrugter, mozzarella og estragonvinaigrette

Måltidstype:
Salater
Arbejdstid:
30-60 min
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 300 g rødbeder
  • 300 g gulerødder
  • 300 g jordskokker
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 spsk mørk balsamicoeddike
  • salt og sort peber
  • 1 krølsalat
  • 2 friske mozzarella oste
Estragonvinaigrette
  • 2 tsk dijonsennep
  • 2 spsk hvidvinseddike
  • 1 tsk sukker
  • 4 spsk olivenolie
  • 2 spsk fint hakket estragonblade
  • salt og sort peber

Sådan gør du

  • 1.
    Skræl gulerødder og rødbeder, og skær dem i grove stykker.

  • 2.
    Skrub jordskokkerne grundigt, og del dem i halve.

  • 3.
    Vend rodfrugterne med olivenolie, balsamico og lidt salt og peber, og fordel dem i ét lag i en bradepande.

  • 4.
    Steg dem i 20 min. ved 200°C.

  • 5.
    Vend rundt i dem undervejs.

  • 6.
    Lad rodfrugterne køle let af.

  • 7.
    Pluk imens salaten i mindre stykker, og anret den på et fad eller tallerkener.

  • 8.
    Rør en dressing af dijonsennep, hvidvinseddike, sukker og olivenolie.

  • 9.
    Kom estragon i, og smag til med salt og peber.

  • 10.
    Kom de lune rodfrugter over salaten.

  • 11.
    Riv mozzarellaen i grove stykker, og top med den.

  • 12.
    Kom til sidst dressing på.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
7758 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
563 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.6 g
Protein: 10.1 %3.3 g
Kulhydrat: 22.7 %7.5 g
Fedt: 67.2 %10.2 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;