HjemOpskrifterLun broccolisalat med æbler, syltet rødløg, parmesan og nødder

Lun broccolisalat med æbler, syltet rødløg, parmesan og nødder

Måltidstype:
Tilbehør
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 20 g smør
  • 400 g broccoli
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk friskkværnet peber
  • 1 æble
  • 50 g feldsalat
Dressing
  • 1 fed hvidløg
  • 0.5 grøn chilipeber
  • 1 citron (usprøjtet)
  • 2 spsk olivenolie
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk friskkværnet peber
Syltede rødløg
  • 1 dl æblecidereddike
  • 1 dl vand
  • 1 dl sukker
  • 2 små rødløg
Pynt
  • 1 dl revet parmigiano reggiano
  • 1 dl ristede mandel
  • 1 håndfuld frisk basilikum

Sådan gør du

  • 1.
    Skær broccoli i store stykker, og steg dem på en varm pande med smør, til de er møre og lidt sprøde.

  • 2.
    Smag til med salt og friskkværnet sort peber.

  • 3.
    Skær æblet i tynde skiver, og stil begge dele til side.

  • 4.
    Fortsæt med dressingen: Hak hvidløg og grøn chili fint.

  • 5.
    Bland begge dele sammen med revet citronskal fra hele citronen, saften fra halvdelen af citronen, olivenolie, salt og friskkværnet sort peber.

  • 6.
    Kom æblecidereddike, vand og sukker i en lille gryde, og bring det i kog.

  • 7.
    Del rødløgene i to, skræl dem, og pil skiverne fra hinanden.

  • 8.
    Kom løgene i gryden, og stil gryden til side for at trække.

  • 9.
    Anret broccoli, skiver af æble, feldsalat og syltet rødløg på et stort fad.

  • 10.
    Hæld dressingen over salaten, og drys med parmesan, nødder og frisk basilikum.

  • 11.
    Servér salaten, som den er, eller brug den som tilbehør til fisk eller kød.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
6620 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
505 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 2.8 g
Protein: 12.8 %3.8 g
Kulhydrat: 35.2 %10.4 g
Fedt: 52 %7.1 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;