4 personer
Pandekager:
275 g hvedemel
1 nip salt
1 tsk. bagepulver
1 tsk. natron
2 æg – delt i hvider og blommer
25 g sukker
1 tsk. vaniljesukker
5 dl kærnemælk
Smør til stegning
Topping:
125 g hindbær + ekstra til pynt
25 g sukker
25 g mandler
250 g skyr
Evt. mynte til pynt
Til pandekager blandes hvedemel med salt, bagepulver og natron. Pisk hviderne stive i en ren skål,
og pisk æggeblommer sammen med 25 g sukker og vaniljesukker i en anden skål. Bland kærnemælk i, og pisk melblandingen i. Vend til sidst forsigtigt de piskede hvider i. Lad dejen hvile i 10 min., og steg den så til små pandekager. Kog hindbær sammen med 50 g sukker i 5 min. Lad det køle lidt af.
Server pandekagerne i en stak med skyr, hindbærkompot, friske hindbær, mandler og evt. mynte.
Energi pr. person: 2171KJ/519Kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 6,5 g.
Kulhydrat: 20,7 g.
Fedt: 3,4 g.