HjemOpskrifterLuftige pandekager med kærnemælk, skyr og hindbærkompot

Luftige pandekager med kærnemælk, skyr og hindbærkompot

Måltidstype:
Dessert
Arbejdstid:
30-60 min
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
Pandekager
  • 275 g hvedemel
  • 1 nip salt
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk natron
  • 2 æg delt i blommer og hvider
  • 50 g sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 5 dl kærnemælk
  • smør til stegning
Topping
  • 125 g hindbær + ekstra til pynt
  • 50 g sukker
  • 25 g mandler
  • 2½ dl skyr neutrel
  • Evt. mynte til pynt

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Til pandekager blandes hvedemel med salt, bagepulver og natron.

  • 2.
    Pisk hviderne stive i en ren skål, og pisk æggeblommer sammen med 25 g sukker og vaniljesukker i en anden skål.

  • 3.
    Bland kærnemælk i, og pisk melblandingen i.

  • 4.
    Vend til sidst forsigtigt de piskede hvider i.

  • 5.
    Lad dejen hvile i 10 min., og steg den så til små pandekager.

  • 6.
    Kog hindbær sammen med 50 g sukker i 5 min.

  • 7.
    Lad det køle lidt af.

  • 8.
    Server pandekagerne i en stak med skyr, hindbærkompot, friske hindbær, mandler og evt. mynte.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
7762 kj / 1855 kcal
Næringsindhold pr. 100g
579 kj / 138 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.3 g
Protein: 20.6 %7.0 g
Kulhydrat: 65.5 %22.3 g
Fedt: 13.9 %2.2 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;