Luftige pandekager med kærnemælk, skyr og hindbærkompot

fork and spoon
Dessert
clock
30-60 min
Luftige pandekager med kærnemælk, skyr og hindbærkompot
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

Pandekager:

275 g hvedemel

1 nip salt

1 tsk. bagepulver

1 tsk. natron

2 æg – delt i hvider og blommer

25 g sukker

1 tsk. vaniljesukker

5 dl kærnemælk

Smør til stegning

 

Topping:

125 g hindbær + ekstra til pynt

25 g sukker

25 g mandler

250 g skyr

Evt. mynte til pynt

Sådan gør du

Til pandekager blandes hvedemel med salt, bagepulver og natron. Pisk hviderne stive i en ren skål, 
og pisk æggeblommer sammen med 25 g sukker og vaniljesukker i en anden skål. Bland kærnemælk i, og pisk melblandingen i. Vend til sidst forsigtigt de piskede hvider i. Lad dejen hvile i 10 min., og steg den så til små pandekager. Kog hindbær sammen med 50 g sukker i 5 min. Lad det køle lidt af. 
Server pandekagerne i en stak med skyr, hindbærkompot, friske hindbær, mandler og evt. mynte.

 

Energi pr. person: 2171KJ/519Kcal. 

Næringsindhold pr. 100 g: 
Protein: 6,5 g. 
Kulhydrat: 20,7 g. 
Fedt: 3,4 g.