HjemOpskrifterLinsepostej med svampe og lynsyltede agurker og radiser

Linsepostej med svampe og lynsyltede agurker og radiser

Måltidstype:
Frokost
Arbejdstid:
0-30 min
Samlet tid:
120+ min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 1 fed hvidløg
  • 1 medium løg
  • 250 g blandede svampe fx portobello, champignon eller shiitake
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 blade frisk salvie
  • 1 tsk frisk timian
  • salt og peber
  • 2 spsk sojasauce
  • 1 tsk rørsukker
  • 400 g tørrede grønne linser (de skal være kogte)
  • 3 skoleagurker
  • 0.5 bundt radise
  • 2 spsk hvidvinseddike
  • 2 tsk sukker
  • 1 håndfuld frisk kørvel

Sådan gør du

  • 1.
    Skær løg i små tern, og hak hvidløget fint.

  • 2.
    Rens svampene, og skær dem i skiver.

  • 3.
    Varm olien i en pande, og svits løgene, til de begynder at tage farve.

  • 4.
    Tilsæt svampe og hvidløg, og steg videre, til svampene ikke længere afgiver vand.

  • 5.
    Kom grofthakket salvie og timian i, og krydr med salt og peber.

  • 6.
    Tilsæt sojasauce og rørsukker, og lad det koge ind i 2 min.

  • 7.
    Sluk for varmen, og kom det hele i en foodprocessor sammen med de kogte linser.

  • 8.
    Blend til en cremet konsistens, og smag, om der mangler salt eller peber.

  • 9.
    Kom postejen i en form eller et glas, og kom det i køleskabet 2 timer, før den skal spises.

  • 10.
    Skær agurker og radiser i tynde skiver, og vend dem med eddike, sukker, lidt salt og peber.

  • 11.
    Lad dem trække i 30 min. til 2 timer.

  • 12.
    Vend til sidst kørvel i, og server sammen med postejen.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
7860 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
737 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 5.2 g
Protein: 23.7 %10.3 g
Kulhydrat: 61.4 %26.6 g
Fedt: 14.9 %3.0 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;