Leverpostej

0-30 min
4 personer

Ingredienser

250 g svinelever

100 g svinespæk

1 løg

1 æg

1½ tsk. groft salt

½ tsk. groftkværnet sort peber

½ tsk. stødt allehånde

1 knsp. stødt nellike

70 g smør

50 g hvedemel

2½ dl sødmælk

1 spsk. smør til formen

Hak lever, spæk og løg sammen i en foodprocessor. Du kan også hakke det hele i en kødhakker. Rør æg, salt og krydderier i. Smelt smørret i en gryde og rør melet i. Hæld mælken i lidt ad gangen, mens der piskes, så der ikke kommer klumper. Kog det op, så det tykner og kog videre i 3-4 min. Rør blandingen sammen med levermassen. Smør en postejform med 1 spsk. smør og hæld postejmassen i. Bages nederst i ovnen i 1½ time ved 175°C.

 

Energi pr. person: 2224KJ/532Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 8,9 g.
Kulhydrat: 7,2 g.
Fedt: 19,3 g.

Leverpostej

Hak lever, spæk og løg sammen i en foodprocessor. Du kan også hakke det hele i en kødhakker. Rør æg, salt og krydderier i. Smelt smørret i en gryde og rør melet i. Hæld mælken i lidt ad gangen, mens der piskes, så der ikke kommer klumper. Kog det op, så det tykner og kog videre i 3-4 min. Rør blandingen sammen med levermassen. Smør en postejform med 1 spsk. smør og hæld postejmassen i. Bages nederst i ovnen i 1½ time ved 175°C.

 

Energi pr. person: 2224KJ/532Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 8,9 g.
Kulhydrat: 7,2 g.
Fedt: 19,3 g.