HjemOpskrifterLeverpostej

Leverpostej

Måltidstype:
Frokost
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 250 g griselever
  • 100 g grise spæk
  • 1 løg
  • 1 æg
  • 1.5 tsk groft salt
  • 0.5 tsk groftkværnet peber
  • 0.5 tsk stødt allehånde
  • 0.5 tsk stødt nellike
  • 70 g smør
  • 50 g hvedemel
  • 2.5 dl sødmælk
  • 1 g smør til formen

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Hak lever, spæk og løg sammen i en foodprocessor.

  • 2.
    Du kan også hakke det hele i en kødhakker.

  • 3.
    Rør æg, salt og krydderier i.

  • 4.
    Smelt smørret i en gryde og rør melet i.

  • 5.
    Hæld mælken i lidt ad gangen, mens der piskes, så der ikke kommer klumper.

  • 6.
    Kog det op, så det tykner og kog videre i 3-4 min.

  • 7.
    Rør blandingen sammen med levermassen.

  • 8.
    Smør en postejform med 1 spsk. smør og hæld postejmassen i.

  • 9.
    Bages nederst i ovnen i 1½ time ved 175°C.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
9415 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
1071 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.5 g
Protein: 13.3 %8.4 g
Kulhydrat: 11.3 %7.1 g
Fedt: 75.4 %21.8 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;