HjemOpskrifterLangtidsstegt oksegrydesteg i øl med bagte rodfrugter

Langtidsstegt oksegrydesteg i øl med bagte rodfrugter

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 1⅖ kg oksetykkam
  • salt og sort peber
  • 50 g smør
  • 2 zittauerløg skåret i både
  • ½ liter æblejuice
  • 1 flaske porter
  • ½ dl rødvinseddike
  • 2 fed hvidløg
  • 8 friske timiankviste
  • dl Maizena majsstivelse jævner
bagte rodfrugter:
  • 1 kg skrællede rodfrugter skåret i stave, fx gulerødder, rødbeder og pastinak
  • ½ dl olivenolie
  • ½ dl hvid balsamicoeddike
  • 1 spsk friske rosmarinblade
  • salt og friskkværnet peber
tilbehør:
  • 300 g groft brød eller kartoffelmos

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Forvarm ovnen til 150 grader.

  • 2.
    Lad smørret brune ved høj varme på en pande.

  • 3.
    Brun kødet grundigt på alle sider og drys med salt og peber.

  • 4.
    Tilsæt løg, æblejuice, øl og eddike på panden og kog op.

  • 5.
    Hæld kød og væde i en bradepande og dæk den med sølvfolie.

  • 6.
    Lad grydestegen simre ved 150 grader i cirka 3 timer, eller til kødet er mørt – vend kødet én gang undervejs.

  • 7.
    Tag kødet op, og hold det lunt tildækket.

  • 8.
    Sigt skyen fra og kog den kraftigt ind til cirka halvdelen er tilbage.

  • 9.
    Jævn skyen med Maizena og smag til med salt og peber.

  • 10.
    Stil ovnen på 200 grader.

  • 11.
    Bland rodfrugter med olivenolie, balsamico, rosmarin samt salt og peber.

  • 12.
    Bag dem i ovnen ved 200 grader i cirka 45 minutter til de er møre.

  • 13.
    Server de bagte rodfrugter med skiver af oksegrydesteg og skysauce.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
22312 kj / 5333 kcal
Næringsindhold pr. 100g
572 kj / 137 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.7 g
Protein: 25 %8.4 g
Kulhydrat: 26.4 %8.9 g
Fedt: 48 %7.4 g
Alkohol: 0.6 %0.1 g
;