Langtidsstegt oksegrydesteg i øl med bagte rodfrugter

fork and spoon
Hovedret
clock
120+ min
Langtidsstegt oksegrydesteg i øl med bagte rodfrugter
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

1 oksegrydesteg ca. 1400 g.
50 g. smør
salt og peber
2 løg skåret i både
½ liter æblejuice
1 flaske porter
½ dl. rødvinseddike
2 hele fed hvidløg
8 kviste Frisk timian
Maizena jævner

Bagte rodfrugter:

1 kg. skrællede Rodfrugter skåret i stave, fx gulerødder, rødbeder og pastinak
½ dl.  Olivenolie
½ dl. Balsamico
1 spsk. frisk rosmarin
Salt og kværnet peber

Tilbehør:
300 g. groft brød eller kartoffelmos

Sådan gør du

Forvarm ovnen til 150 grader. Lad smørret brune ved høj varme på en pande. Brun kødet grundigt på alle sider og drys med salt og peber. Tilsæt løg, æblejuice, øl og eddike på panden og kog op. Hæld kød og væde i en bradepande og dæk den med sølvfolie. Lad grydestegen simre ved 150 grader i cirka 3 timer, eller til kødet er mørt – vend kødet én gang undervejs. Tag kødet op, og hold det lunt tildækket. Sigt skyen fra og kog den kraftigt ind til cirka halvdelen er tilbage. Jævn skyen med Maizena og smag til med salt og peber.

Stil ovnen på 200 grader. Bland rodfrugter med olivenolie, balsamico, rosmarin samt salt og peber. Bag dem i ovnen ved 200 grader i cirka 45 minutter til de er møre. Server de bagte rodfrugter med skiver af oksegrydesteg og skysauce.

Energi pr. person:
5493 KJ/1307 kcal
Energifordeling pr. 100 g.
Protein: 8,3 g.
Fedt: 7,9 g.
Kulhydrat: 8,0 g.