Langtidsstegt lammekølle med øl, løg og nye urter

fork and spoon
Hovedret
clock
120+ min
Lammekoelle
Del med en ven

Ingredienser

6 personer

1 lammekølle
3 zittauerløg
3 rødløg
5 skalotteløg
2 fed hvidløg
10 kviste timian
5 kviste rosmarin
1/2 liter øl
3 dl æblemost

Sådan gør du

Pil løgene, skær dem ud i grove både og kom dem i et ildfast fad. Rids lammekøllen og hak timian og rosmarin.

Læg lammekøllen ovenpå løgene og gnid timian, rosmarin, salt og friskkværnet peber godt ind i køllen.

Kom øl og vand ved og sæt køllen i ovnen ved 130-140º C i 3,5-4 timer. Under stegningen er det vigtigt, at du overhælder køllen med noget af væsken som ligger i fadet.

Tag køllen ud af ovnen og lad den stå 10-15 min. inden den serveres med løg og væden fra fadet.

Serveres med en god salat og brød til.

Energi pr. Person: 1985 KJ /546 kcal
Energifordeling pr. 100 g:
Protein: 10 %
Fedt: 7,5%
Kulhydrat: 6%