HjemOpskrifterLangtidsstegt lammekølle med øl, løg og nye urter

Langtidsstegt lammekølle med øl, løg og nye urter

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven

Ingredienser

6 personer
  • 1 lammekølle
  • 3 løg
  • 3 rødløg
  • 5 skalotteløg
  • 2 fed hvidløg
  • 10 timianblade
  • 5 rosmarinkviste
  • 5 dl øl
  • 3 dl æblemost

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Pil løgene, skær dem ud i grove både og kom dem i et ildfast fad.

  • 2.
    Rids lammekøllen og hak timian og rosmarin.

  • 3.
    Læg lammekøllen ovenpå løgene og gnid timian, rosmarin, salt og friskkværnet peber godt ind i køllen.

  • 4.
    Kom øl og æblemost ved og sæt køllen i ovnen ved 130-140º C i 3,5-4 timer.

  • 5.
    Under stegningen er det vigtigt, at du overhælder køllen med noget af væsken som ligger i fadet.

  • 6.
    Tag køllen ud af ovnen og lad den stå 10-15 min. inden den serveres med løg og væden fra fadet.

  • 7.
    Serveres med en god salat og brød til.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
13398 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
388 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.4 g
Protein: 52.4 %11.9 g
Kulhydrat: 12.7 %2.9 g
Fedt: 32.9 %3.4 g
Alkohol: 2 %0.3 g
;