HjemOpskrifterLangtidshævet kernebrød - fuldkornsmærket opskrift

Langtidshævet kernebrød - fuldkornsmærket opskrift

Måltidstype:
Brød og kager
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven

Ingredienser

2 personer
  • 15 g gær
  • 1 brød
  • 0.5 liter koldt vand
  • 0.5 tsk groft salt
  • 1 spsk olie
  • 150 g fuldkornshvedemel
  • 100 g rugkerner
  • 200 g grahamsmel
  • 275 g hvedemel

Sådan gør du

  • 1.
    Rør gæren ud i vandet.

  • 2.
    Tilsæt salt, olie, fuldkornshvedemel, knækkede rugkerner og grahamsmel.

  • 3.
    Rør dejen godt sammen.

  • 4.
    Brug gerne en køkkenmaskine.

  • 5.
    Tilsæt hvedemelet og rør nogle min.

  • 6.
    Dejen skal være fugtig og klistret.

  • 7.
    Stil dejen køligt evt. i køleskab.

  • 8.
    Lad dejen hæve i 8-12 timer, fx natten over.

  • 9.
    Form dejen til et aflangt brød og læg den på bagepapir på en bageplade.

  • 10.
    Lad brødet efterhæve en times tid under et rent klæde.

  • 11.
    Pensl brødet med vand og snit det med en skarp kniv.

  • 12.
    Bag brødet ved 200 grader på midterste ovnribbe ca. 45 min.

  • 13.
    Tips Brødet kan fryses.

  • 14.
    Holdbarhed ca. 3 mdr. ved minus 18 grader. Gengivet med tilladelse fra Fødevarestyrelsen.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
10849 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
837 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 5.5 g
Protein: 11.8 %5.8 g
Kulhydrat: 77.8 %38.3 g
Fedt: 10.4 %2.3 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;