Langtidshævet foccacia med druer og rosmarin

fork and spoon
Brød og kager
clock
0-30 min
Langtidshævet foccacia med druer og rosmarin
Del med en ven

Ingredienser

8 personer

4 dl vand. 

5 g gær 

10 g salt 

2 spsk. olivenolie 

300 g durummel 

250 g hvedemel

100 g blå eller røde druer 

1-2 kviste rosmarin, 1 spsk. flagesalt + ekstra olivenolie til topping

Sådan gør du

Opløs gær i vandet, og tilsæt salt og olivenolie. Kom begge slags mel i, og ælt dejen godt – gerne i en røremaskine, da det er en våd dej. Kom dejen i en beholder med låg, og lad den hæve ved stuetemperatur i 10-12 timer. Beklæd en bradepande med bagepapir, og skrab forsigtigt dejen deri, uden at slå for meget luft ud af den. Fugt fingrene med vand, og brug dem til at presse dejen ud i formen. Prik fordybninger i dejen, og fordel vindruerne. Drys med rosmarin, og lad dejen efterhæve i 30 min. Dryp til sidst med lidt olie, og drys med flagesalt. Bages ved 240°C i 15-20 min. 

 

Energi pr. person: 1307KJ/312Kcal. 

Næringsindhold pr. 100 g: 
Protein: 5,6 g. 
Kulhydrat: 37,2 g. 
Fedt: 5,5 g