HjemOpskrifterLammemørbrad med forårsgrønt og pistaciepesto

Lammemørbrad med forårsgrønt og pistaciepesto

Måltidstype:
Frokost
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
Ingredienser
  • 600 g små nye kartofler
  • 400 g OMHU Frilands lammemørbrader
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk friskkværnet sort peber
  • 200 g asparges
  • 1 bundt radise lille bundt
  • 200 g snack gulerødder
  • 150 g feta
  • 1 spsk frisk timian
  • 100 g pillede friske ærter i bælg
Pistaciaepesto
  • 1.5 dl ristede usaltede pistacienødder
  • 1 dl olivenolie
  • 1 fed hvidløg
  • Store 2 håndfulde frisk basilikum

Sådan gør du

Tilberedning
  • 1.
    Kog kartoflerne i saltet vand indtil de er møre, men har lidt ”bid” tilbage.

  • 2.
    Imens skæres lammemørbraden fri fra sener.

  • 3.
    Drys med salt og friskkværnet sort peber.

  • 4.
    Grill lammemørbraden på en forvarmet grill i cirka 2 minutter på hver side, eller indtil den har en kernetemperatur på 58-60 grader.

  • 5.
    Lad lammemørbraden hvile ca. 5-10 minutter.

  • 6.
    Skyl og trim asparges, gulerødder og radiser.

  • 7.
    Asparges og gulerødder grilles, imens lammemørbraden hviler.

Pistaciepesto
  • 1.
    Kom pistacienødder, hvidløg, basilikum og olivenolie i en blender.

  • 2.
    Blend indtil det blevet til en grov, men cremet pesto.

  • 3.
    Smag til med salt og friskkværnet sort peber.

Skær lammemørbraden i skiver. Servér med de kogte nye kartofler vendt i pistaciepesto, grillede grøntsager, radiser og friske ærter. Drys grøntsagerne med fetaost og frisk timian.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
11006 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
562 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.7 g
Protein: 22.1 %7.3 g
Kulhydrat: 21.9 %7.3 g
Fedt: 56 %8.5 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;