Lammekrone med rosmarin, pære og cider

fork and spoon
Hovedret
clock
30-60 min
Lammekrone med rosmarin, pære og cider
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

2 lammekroner à 390 g

Salt og sort peber

2 spsk. olivenolie

2 spsk. rosmarin, hakket

3 pærer

250 g skalotteløg

1 spsk. frisk timian

2,5 dl tør cider (hvidvin kan også bruges)

25 g koldt smør i tern

Sådan gør du

Krydr lammet med salt og peber. Brun det i en pande med 1 spsk. olivenolie, og kom det herefter i et ovnfast fad. Drys med halvdelen af rosmarinen. Steg lammet færdigt i ovnen ved 170°C i 20 min. Lad kødet hvile i 10 min., inden det skæres ud. Skær pærer i både, og skær de pillede skalotteløg i halve. Steg løgene i 1 spsk. olie i den pande, du brunede lammet i. Når løgene begynder at få lidt farve, tilsættes pærer, timian og resten af rosmarinen. Krydr med lidt salt og peber. Steg i et par minutter, og kom så cider ved. Lad cideren koge ind til det halve. Sluk for varmen, og pisk det kolde smør i, så saucen tykner. Server med lammet og eksempelvis ovnstegte kartofler eller rodfrugter til.  

 

Energi pr. person: 1284KJ/665Kcal. 

Næringsindhold pr. 100 g: 
Protein: 7 g. 
Kulhydrat: 9,1 g. 
Fedt: 11,5 g.