HjemOpskrifterLammekrone med rosmarin, pære og cider

Lammekrone med rosmarin, pære og cider

Måltidstype:
Hovedret
Arbejdstid:
30-60 min
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 780 g lammekrone
  • salt og sort peber
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 spsk frisk rosmarin, hakket
  • 3 pærer
  • 250 g skalotteløg
  • 1 spsk frisk timian
  • 2.5 dl tør æblecider (hvidvin kan også bruges)
  • 25 g koldt smør i tern

Sådan gør du

  • 1.
    Krydr lammet med salt og peber.

  • 2.
    Brun det i en pande med 1 spsk. olivenolie, og kom det herefter i et ovnfast fad.

  • 3.
    Drys med halvdelen af rosmarinen.

  • 4.
    Steg lammet færdigt i ovnen ved 170°C i 20 min.

  • 5.
    Lad kødet hvile i 10 min., inden det skæres ud.

  • 6.
    Skær pærer i både, og skær de pillede skalotteløg i halve.

  • 7.
    Steg løgene i 1 spsk. olie i den pande, du brunede lammet i.

  • 8.
    Når løgene begynder at få lidt farve, tilsættes pærer, timian og resten af rosmarinen.

  • 9.
    Krydr med lidt salt og peber.

  • 10.
    Steg i et par minutter, og kom så cider ved.

  • 11.
    Lad cideren koge ind til det halve.

  • 12.
    Sluk for varmen, og pisk det kolde smør i, så saucen tykner.

  • 13.
    Server med lammet og eksempelvis ovnstegte kartofler eller rodfrugter til.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
3511 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
196 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.0 g
Protein: 2.3 %0.3 g
Kulhydrat: 46.3 %5.3 g
Fedt: 49.7 %2.6 g
Alkohol: 1.7 %0.1 g
;