HjemOpskrifterLammekølle i kærnemælksmarinade med hvidløgskartofler og mynte-salsa

Lammekølle i kærnemælksmarinade med hvidløgskartofler og mynte-salsa

Måltidstype:
Hovedret
Arbejdstid:
120+ min
Samlet tid:
120+ min
Del med en ven

Ingredienser

6 personer
Marinade
  • 2 fed hvidløg
  • 0.5 liter kærnemælk
  • 2 spsk dijonsennep
  • 1 tsk stødt koriander
  • 1 tsk fennikelfrø
  • 2 spsk groft salt
  • friskkværnet sort peber
  • 1 lammekølle
Hvidløgskartofler
  • 1 kg kartoffel
  • 2 fed hvidløg
  • 4 spsk olivenolie
  • salt
  • sort peber
  • 2 spsk flydende honning
  • 2 spsk citronsaft
Myntesalsa
  • 1 bundt frisk mynte
  • 3 spsk citronsaft
  • 8 spsk olivenolie
  • 1 spsk flydende honning
  • 100 g feta
  • 75 g saltede pistacienødder

Sådan gør du

Fremgangsmåde
  • 1.
    Knus eller riv hvidløg og rør det sammen med kærnemælk, dijonsennep, koriander, fennikelfrø, salt og peber.

  • 2.
    Kom lammekøllen i en stor pose i et fad og hæld marinaden over nede i posen.

  • 3.
    Sørg for at lukke posen godt og vend kødet rundt i marinaden.

  • 4.
    Lad kødet marinere i køleskabet i 24 timer.

  • 5.
    Skær kartofler og hvidløg i tynde skiver og vend dem med 2 spsk. olivenolie og lidt salt og peber.

  • 6.
    Læg dem i bunden af et stort ovnfast fad.

  • 7.
    Tag kødet op af marinaden og læg det oven på kartoflerne.

  • 8.
    Smid marinaden ud.

  • 9.
    Rør 2 spsk. olivenolie sammen med honning og citronsaft og smør det ud over lammet.

  • 10.
    Dæk fadet med alufolie og steg lammet i 1 time ved 200 °C.

  • 11.
    Tag folien af og steg videre i 30 min.

  • 12.
    Til myntesalsa hakkes mynten fint og blandes med citronsaft, olivenolie og honning.

  • 13.
    Smuldr fetaen i, fjern skallerne fra pistacienødderne og hak dem groft.

  • 14.
    Kom dem i salsaen og rør let sammen.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
25484 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
625 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.8 g
Protein: 31.3 %11.5 g
Kulhydrat: 20.3 %7.4 g
Fedt: 48.4 %8.2 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;