Meny.dk
KØB VIN
search
Find butik
LOG IND
UGENS AVIS
MENY Vin
Opskrifter
Fordelsapp
Mad ud af huset
Festbuffet
konfirmationsmenu
Find butik og bestil her
Prøv også disse
Julefrokost
Påskefrokost
Magasinet SPISETID
Vi tilbyder
Bestil hos Wolt
Scan & Betal
Aarstiderne i MENY
Danske Madskatte
Oles Gaard
Mejnerts Mølle
Rosborg Foods
Engdigegaard
Lindely Vin
Øllingegaard mejeri
Reduced saucer
Højer pølser
Danmarks Madmarked
Øl, vin og spiritus
Frugt og grønt
Slagter
Saft og juice
Kaffe
Økologi
Vin til maden
Mejeri i MENY
Baby
Specialkost
Glutenfri
Veganske og vegetarprodukter i MENY
Laktosefri
Krop i Balance
Højtider og opskrifter
Madplaner med MENY
Nytårsfesten
Julen
Salater
Påske-opskrifter
Feriehygge
Halloween
Jonathan Berntsen
Hjem
Opskrifter
Lammekølle i kærnemælksmarinade med hvidløgskartofler og mynte-salsa
Lammekølle i kærnemælksmarinade med hvidløgskartofler og mynte-salsa
Måltidstype:
Hovedret
Arbejdstid:
120+ min
Samlet tid:
120+ min
Del med en ven
facebook
linkedin
twitter
pinterest
email
Print Opskrift
Ingredienser
6 personer
Marinade
2 fed hvidløg
0.5 liter kærnemælk
2 spsk dijonsennep
1 tsk stødt koriander
1 tsk fennikelfrø
2 spsk groft salt
friskkværnet sort peber
1 lammekølle
Hvidløgskartofler
1 kg kartoffel
2 fed hvidløg
4 spsk olivenolie
salt
sort peber
2 spsk flydende honning
2 spsk citronsaft
Myntesalsa
1 bundt frisk mynte
3 spsk citronsaft
8 spsk olivenolie
1 spsk flydende honning
100 g feta
75 g saltede pistacienødder
Sådan gør du
Fremgangsmåde
1.
Knus eller riv hvidløg og rør det sammen med kærnemælk, dijonsennep, koriander, fennikelfrø, salt og peber.
2.
Kom lammekøllen i en stor pose i et fad og hæld marinaden over nede i posen.
3.
Sørg for at lukke posen godt og vend kødet rundt i marinaden.
4.
Lad kødet marinere i køleskabet i 24 timer.
5.
Skær kartofler og hvidløg i tynde skiver og vend dem med 2 spsk. olivenolie og lidt salt og peber.
6.
Læg dem i bunden af et stort ovnfast fad.
7.
Tag kødet op af marinaden og læg det oven på kartoflerne.
8.
Smid marinaden ud.
9.
Rør 2 spsk. olivenolie sammen med honning og citronsaft og smør det ud over lammet.
10.
Dæk fadet med alufolie og steg lammet i 1 time ved 200 °C.
11.
Tag folien af og steg videre i 30 min.
12.
Til myntesalsa hakkes mynten fint og blandes med citronsaft, olivenolie og honning.
13.
Smuldr fetaen i, fjern skallerne fra pistacienødderne og hak dem groft.
14.
Kom dem i salsaen og rør let sammen.
Lam
SPISETID opskrift
Ovnret
Hovedret
Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
25484 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
625 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELING
NÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber:
0.8 g
Protein:
31.3 %
11.5 g
Kulhydrat:
20.3 %
7.4 g
Fedt:
48.4 %
8.2 g
Alkohol:
0 %
0.0 g
Om MENY
Kontakt os
Job i MENY
Om MENY
Kundeservice
Konkurrencer & Vilkår
Gavekort
Kundeinformation
Anmodning om indsigt
Privatlivspolitik
Genveje
Find butik
Fordelsapp
MENY Vin
Mad ud af huset
Tilmeld nyhedsbrev
Magasinet SPISETID
Ugens avis
Tilmeld ugens avis
Ikke modtaget ugens avisen?
Ugens avis
Afmeld ugens avis
Facebook
Youtube
Instagram
;