Meny.dk
KØB VIN
search
Find butik
LOG IND
UGENS AVIS
MENY Vin
Opskrifter
Fordelsapp
Mad ud af huset
Festbuffet
konfirmationsmenu
Find butik og bestil her
Prøv også disse
Julefrokost
Påskefrokost
Tyroler-buffet
Magasinet SPISETID
Vi tilbyder
Bestil hos Wolt
Scan & Betal
Aarstiderne i MENY
Danske Madskatte
Oles Gaard
Mejnerts Mølle
Rosborg Foods
Engdigegaard
Lindely Vin
Øllingegaard mejeri
Reduced saucer
Højer pølser
Danmarks Madmarked
Øl, vin og spiritus
Frugt og grønt
Slagter
Saft og juice
Økologi
Kaffe
Vin til maden
Mejeri i MENY
Baby
Specialkost
Glutenfri
Veganske og vegetarprodukter i MENY
Laktosefri
Krop i Balance
Højtider og opskrifter
Nytårsfesten
Julen
Madplaner med MENY
Salater
Påske-opskrifter
Feriehygge
Jonathan Berntsen
Hjem
Opskrifter
Lammekølle med yoghurtmarinade, kartofler og aubergine
Lammekølle med yoghurtmarinade, kartofler og aubergine
Måltidstype:
Hovedret
Arbejdstid:
90-120 min
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven
facebook
linkedin
twitter
pinterest
email
Print Opskrift
Ingredienser
4 personer
1 lammekølle
100 g yoghurt 10%
2 fed hvidløg
4 spsk olivenolie
2 tsk fennikelfrø, knuste
1 tsk stødt koriander
1 tsk paprika
1 spsk frisk rosmarin, hakket
salt og sort peber
1 kg kartoffel
2 auberginer
2 dl vand
Sådan gør du
1.
Skær ridser på kryds og tværs på lammekøllens overside.
2.
Rør yoghurt sammen med knust hvidløg, 2 spsk. olivenolie, knuste fennikelfrø, koriander, paprika og rosmarin.
3.
Krydr godt med salt og peber, og gnid marinaden ind i lammet.
4.
Lad det marinere i køleskabet et par timer eller natten over.
5.
Tag lammet ud af køleskabet 1 time inden, det skal i ovnen.
6.
Skræl kartoflerne, og skær dem i tykke skiver.
7.
Skær auberginer i tykke skiver.
8.
Læg grøntsagerne i bunden af et ovnfast fad sammen med vand, dryp med 2 spsk.
9.
Olie, og drys med lidt salt og peber.
10.
Læg lammet på en rist ovenpå.
11.
Steg det hele i ovnen ved 180°C i ca. 1 time.
12.
Kødet skal have en centrumtemperatur på 58-60°C for rosastegt kød.
Lam
SPISETID opskrift
Hovedret
Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
17243 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
434 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELING
NÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber:
1.0 g
Protein:
42.6 %
10.9 g
Kulhydrat:
18.2 %
4.7 g
Fedt:
39.2 %
4.6 g
Alkohol:
0 %
0.0 g
Om MENY
Kontakt os
Job i MENY
Om MENY
Kundeservice
Konkurrencer & Vilkår
Gavekort
Kundeinformation
Anmodning om indsigt
Privatlivspolitik
Genveje
Find butik
Fordelsapp
MENY Vin
Mad ud af huset
Tilmeld nyhedsbrev
Magasinet SPISETID
Ugens avis
Tilmeld ugens avis
Ikke modtaget ugens avisen?
Ugens avis
Afmeld ugens avis
Facebook
Youtube
Instagram
;