Lammekølle med yoghurtmarinade, kartofler og aubergine

fork and spoon
Hovedret
clock
90-120 min
Lammekølle med yoghurtmarinade, kartofler og aubergine
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

1 lammekølle

100 g græsk yoghurt 10 %

2 fed hvidløg

2 + 2 spsk. olivenolie

2 tsk. fennikelfrø, knuste

1 tsk. stødt koriander

1 tsk. paprika

1 spsk. frisk rosmarin, hakket

Salt og sort peber

1 kg kartofler

2 auberginer

2 dl vand

Sådan gør du

Skær ridser på kryds og tværs på lammekøllens overside. Rør yoghurt sammen med knust hvidløg,
2 spsk. olivenolie, knuste fennikelfrø, koriander, paprika og rosmarin. Krydr godt med salt og peber, og gnid marinaden ind i lammet. Lad det marinere i køleskabet et par timer eller natten over. Tag lammet ud af køleskabet 1 time inden, det skal i ovnen. Skræl kartoflerne, og skær dem i tykke skiver. Skær auberginer i tykke skiver. Læg grøntsagerne i bunden af et ovnfast fad sammen med vand, dryp med 2 spsk. Olie, og drys med lidt salt og peber. Læg lammet på en rist ovenpå. Steg det hele i ovnen ved 180°C i ca. 1 time. Kødet skal have en centrumtemperatur på 58-60°C for rosastegt kød.

 

Energi pr. person: 4007KJ/958Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 8 g.
Kulhydrat: 6,7 g.
Fedt: 9 g.