HjemOpskrifterLammekølle med yoghurtmarinade, kartofler og aubergine

Lammekølle med yoghurtmarinade, kartofler og aubergine

Måltidstype:
Hovedret
Arbejdstid:
90-120 min
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 1 lammekølle
  • 100 g yoghurt 10%
  • 2 fed hvidløg
  • 4 spsk olivenolie
  • 2 tsk fennikelfrø, knuste
  • 1 tsk stødt koriander
  • 1 tsk paprika
  • 1 spsk frisk rosmarin, hakket
  • salt og sort peber
  • 1 kg kartoffel
  • 2 auberginer
  • 2 dl vand

Sådan gør du

  • 1.
    Skær ridser på kryds og tværs på lammekøllens overside.

  • 2.
    Rør yoghurt sammen med knust hvidløg, 2 spsk. olivenolie, knuste fennikelfrø, koriander, paprika og rosmarin.

  • 3.
    Krydr godt med salt og peber, og gnid marinaden ind i lammet.

  • 4.
    Lad det marinere i køleskabet et par timer eller natten over.

  • 5.
    Tag lammet ud af køleskabet 1 time inden, det skal i ovnen.

  • 6.
    Skræl kartoflerne, og skær dem i tykke skiver.

  • 7.
    Skær auberginer i tykke skiver.

  • 8.
    Læg grøntsagerne i bunden af et ovnfast fad sammen med vand, dryp med 2 spsk.

  • 9.
    Olie, og drys med lidt salt og peber.

  • 10.
    Læg lammet på en rist ovenpå.

  • 11.
    Steg det hele i ovnen ved 180°C i ca. 1 time.

  • 12.
    Kødet skal have en centrumtemperatur på 58-60°C for rosastegt kød.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
17243 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
434 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.0 g
Protein: 42.6 %10.9 g
Kulhydrat: 18.2 %4.7 g
Fedt: 39.2 %4.6 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;