HjemOpskrifterLammekølle med rosmarin og aspargesruller

Lammekølle med rosmarin og aspargesruller

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 100 g smør
  • 1 kg lammekølle
  • 0.5 dl finthakket frisk rosmarin
  • havsalt
  • friskkværnet peber
Aspargesruller:
  • 2 bundter grønne asparges
  • 8 parmaskinke
Tilbehør:
  • små kartofler
  • olivenolie
  • salt & sort peber

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Rør smør med hakket rosmarin, salt og kværnet peber.

  • 2.
    Kom smørblandingen på toppen af lammekøllen.

  • 3.
    Kom køllen i et ovnfast fad og steg den ca. 2 timer ved 190° C i midten af ovnen.

  • 4.
    Kom 2 dl vand eller lammebouillon i bunden af fadet.

  • 5.
    Undervejs kan man med fordel hælde noget af lammeskyen over lammekøllen så bliver den mere saftig.

  • 6.
    Dette gøres hver halve time.

  • 7.
    Når lammekøllen er færdig, lad den stå og trække i 15 min. inden udskæring.

  • 8.
    Hvis der er lidt lammesky kan man lige koge det op og servere til.

  • 9.
    Knæk bunden af hver asparges der hvor den knækker naturligt.

  • 10.
    Rul en hel eller halv skive parmaskinke omkring 3 stk. asparges.

  • 11.
    Læg aspargesrullerne på et stykke bagepapir i en bradepande.

  • 12.
    Kom rullerne i ovnen ved 225° C i 10 min.

  • 13.
    Anret på et fad skiver af den meget møre og saftige lammekølle.

  • 14.
    Serveres med aspargesruller og sprøde kartofler.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
10147 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
590 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.7 g
Protein: 41.4 %14.4 g
Kulhydrat: 1.9 %0.7 g
Fedt: 56.7 %9.0 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;