Lammekølle med rosmarin og aspargesruller

fork and spoon
Hovedret
clock
120+ min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer


1 lammekølle ca. 2 kg

100 g smør

1/2 dl rosmarin, hakket

Seasalt

Kværnet peber



Aspargesruller:

2 bdt. grønne asparges

8 stykker parmaskinke evt. halveret



Tilbehør:

Stegte små nemme kartofler, krydret med olivenolie, salt og peber.

Sådan gør du

Rør smør med hakket rosmarin, salt og kværnet peber. Kom smørblandingen på toppen af lammekøllen. Kom køllen i et ovnfast fad og steg den ca. 2 timer ved 190° C i midten af ovnen. Kom 2 dl vand eller lammebouillon i bunden af fadet. Undervejs kan man med fordel hælde noget af lammeskyen over lammekøllen så bliver den mere saftig. Dette gøres hver halve time. Når lammekøllen er færdig, lad den stå og trække i 15 min. inden udskæring. Hvis der er lidt lammesky kan man lige koge det op og servere til. Knæk bunden af hver asparges der hvor den knækker naturligt. Rul en hel eller halv skive parmaskinke omkring 3 stk. asparges.  Læg aspargesrullerne på et stykke bagepapir i en bradepande.
Kom rullerne i ovnen ved 225° C i 10 min. Anret på et fad skiver af den meget møre og saftige lammekølle. Serveres med aspargesruller og sprøde kartofler.