Lammekølle med mynte

fork and spoon
Hovedret
clock
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

1 lammekølle
3 fed hvidløg
2 spsk. grov sennep
2 dl hvidvin
1 dl boullion
500 g couscous
200 g sukkerærter
200 g ærter
1 håndfuld persille
1 glas sorte oliven
1 spsk citronsaft
1 glas myntegele

Sådan gør du

Tilberedning lam:
Pil hvidløg og skær hvert fed i mindre stykker på langs, ca. 12 stykker ialt. Stik lammekøllen med en spids kniv over hele køllen ca. 12 steder og sæt et hvidløgsstykke i hvert hul.
Gnid lammekøllen ind i sennep og læg det i et ovnfast fad. Hæld hvidvin og boullion ved. Sæt den i en opvarmet ovn og steg den ved 125° C i ca. 6 timer.
Til sidst brunes den ved 250° C i ca. 10 min.

Tilberedning couscous:
Tilbered couscousen efter anvisningen på pakken.
Læg sukkerærter og ærter i en skål, hæld kogende vand over og lad det stå.
Hak persillen og oliven og bland det med couscous. Tilsæt de afdryppede ærter og citronsaft og vend
2 spsk. myntegele i.
Spis lammet med couscousblandingen og myntegele.