Smag på verden
Kontakt

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?

 

Du kan kontakte os pr. mail her

 

Du kan også ringe til kundeservice på

+45 88 20 68 11

Man – fre: 09 – 17

Lør/Søn: Lukket

 

Lammekølle med kartofler au papilotte og grillet hjertesalat

Bedømmelse (5)
120+ min
4 personer

Ingredienser

Lammekølle

1 Walisisk Lammekølle
Salt og friskkværnet peber

Kartofler au papilotte

800 g nye kartofler
250 g grønne asparges
4 kviste citrontimian

Grillet hjertesalat

2 stk. hjertesalat
Bagt hvidløgsolie
500 g ærter i bælg
500 g hestebønner i bælg
1 håndfuld mynte
4 skiver brød
50 g parmesan
1 portion urtesmør

Lammekølle

Gnid lammekøllen med salt og peber.
Grill den godt af, og træk den til side på grillen.
Grill den videre ved indirekte varme i cirka 1 ime.
Tag køllen fra, og lad den trække i 20 min.
Grill den herefter i 10 min., og lad den igen trække i yderligere 10 min., inden du skærer i den.

Kartofler au papilotte

Vask kartoflerne, og kog dem i saltet vand, til der stadig er godt bid i. Fordel dem på 4 stykker bagepapir sammen med asparges og citrontimian.
Fold bagepapiret hen over, og luk det ved at folde det, til det ligner en pirog. Bag pakkerne ved indirekte varme i ca. 20 min. Server de åbne pakker med tynde skiver af asparges og urtesmør på toppen.

Grillet hjertesalat

Bælg hestebønner og ærter. Halver hjertesalat, og pensl med bagt hvidløgsolie. Kog hestebønner og ærter i 2 min. Hæld vandet fra, og vend dem med finthakket mynte. Grill hjertesalat og brød på skæresiden. Anret de grillede hjertesalater med ærter og hestebønner på toppen. Skær det grillede brød, og drys det udover samen med den revne ost.

Energi pr. portion:
kJ 8125 / kcal 1941

Energi pr. 100 g:
kJ 760 / kcal 181

Fedt: 13 %
Protein: 11 %
Kulhydrat: 7 %

Da visse frugter afgiver et særligt plantehormon, er det vigtigt at opbevare frugt og grønt adskilt. Ellers forkortes grøntsagernes holdbarhed, da de modnes hurtigere.

Lammekølle

Gnid lammekøllen med salt og peber.
Grill den godt af, og træk den til side på grillen.
Grill den videre ved indirekte varme i cirka 1 ime.
Tag køllen fra, og lad den trække i 20 min.
Grill den herefter i 10 min., og lad den igen trække i yderligere 10 min., inden du skærer i den.

Kartofler au papilotte

Vask kartoflerne, og kog dem i saltet vand, til der stadig er godt bid i. Fordel dem på 4 stykker bagepapir sammen med asparges og citrontimian.
Fold bagepapiret hen over, og luk det ved at folde det, til det ligner en pirog. Bag pakkerne ved indirekte varme i ca. 20 min. Server de åbne pakker med tynde skiver af asparges og urtesmør på toppen.

Grillet hjertesalat

Bælg hestebønner og ærter. Halver hjertesalat, og pensl med bagt hvidløgsolie. Kog hestebønner og ærter i 2 min. Hæld vandet fra, og vend dem med finthakket mynte. Grill hjertesalat og brød på skæresiden. Anret de grillede hjertesalater med ærter og hestebønner på toppen. Skær det grillede brød, og drys det udover samen med den revne ost.

Energi pr. portion:
kJ 8125 / kcal 1941

Energi pr. 100 g:
kJ 760 / kcal 181

Fedt: 13 %
Protein: 11 %
Kulhydrat: 7 %