Lammekølle med kartoffel og fennikelbund

60-90 min
4 personer

Ingredienser

1 lammekølle

4 fed hvidløg

4 kviste rosmarin

Salt og sort peber

1 kg kartofler

2 fennikler

1 løg

4 dl grøntsagsbouillon

Om råvarerne

Brug en spids kniv til at skære huller rundt omkring i lammekøllen. Hak hvidløg fint sammen med halvdelen af rosmarinen. Prop fyldet i hullerne i kødet og krydr lammekøllen grundigt med salt og peber hele vejen rundt. Skrub kartoflerne og skær dem i tynde skiver. Skær fennikel og løg i tynde skiver. Bland grøntsagerne med resten af rosmarinen og fordel dem i et ovnfast fad. Krydr med salt og peber og hæld bouillon over. Læg lammekøllen over og steg det hele i ovnen i 1 time ved 200°C.

 

Energi pr. person: 3518KJ/841Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 9,7 g.
Kulhydrat: 5,6 g.
Fedt: 4,4 g.

Lammekølle med kartoffel og fennikelbund

Brug en spids kniv til at skære huller rundt omkring i lammekøllen. Hak hvidløg fint sammen med halvdelen af rosmarinen. Prop fyldet i hullerne i kødet og krydr lammekøllen grundigt med salt og peber hele vejen rundt. Skrub kartoflerne og skær dem i tynde skiver. Skær fennikel og løg i tynde skiver. Bland grøntsagerne med resten af rosmarinen og fordel dem i et ovnfast fad. Krydr med salt og peber og hæld bouillon over. Læg lammekøllen over og steg det hele i ovnen i 1 time ved 200°C.

 

Energi pr. person: 3518KJ/841Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 9,7 g.
Kulhydrat: 5,6 g.
Fedt: 4,4 g.