HjemOpskrifterLammekølle med kartoffel og fennikelbund

Lammekølle med kartoffel og fennikelbund

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
60-90 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 4 fed hvidløg
  • 1 lammekølle
  • 4 rosmarinkviste
  • salt og sort peber
  • 1 kg kartoffel
  • 2 fennikler
  • 1 løg
  • 4 dl grøntsagsbouillon

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Brug en spids kniv til at skære huller rundt omkring i lammekøllen.

  • 2.
    Hak hvidløg fint sammen med halvdelen af rosmarinen.

  • 3.
    Prop fyldet i hullerne i kødet og krydr lammekøllen grundigt med salt og peber hele vejen rundt.

  • 4.
    Skrub kartoflerne og skær dem i tynde skiver.

  • 5.
    Skær fennikel og løg i tynde skiver.

  • 6.
    Bland grøntsagerne med resten af rosmarinen og fordel dem i et ovnfast fad.

  • 7.
    Krydr med salt og peber og hæld bouillon over.

  • 8.
    Læg lammekøllen over og steg det hele i ovnen i 1 time ved 200°C.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
15201 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
374 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.0 g
Protein: 49 %10.8 g
Kulhydrat: 20.8 %4.6 g
Fedt: 30.2 %3.1 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;