HjemOpskrifterLammeculotte med selleripuré, grønt og urter

Lammeculotte med selleripuré, grønt og urter

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 1 spsk rapsolie
  • 4 lammeculotter (600 g til 4 personer)
  • 2 fed hvidløg
  • 2 tsk flagesalt
Selleripuré
  • 500 g knoldselleri
  • 50 g smør
  • 2 spsk citronsaft
  • 1 tsk salt
Tilbehør
  • 12 broccolini
  • 8 forårsløg
  • 100 g smør
  • 1 tsk salt
  • 20 g brøndkarse
  • 10 g frisk kørvel
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk friskkværnet peber

Sådan gør du

  • 1.
    Tag lammeculotterne ud en halv time før tilberedning, så de bliver stuetempererede.

  • 2.
    Rids fedtet på culotten på tværs i begge retninger, så det bliver til små ruder.

  • 3.
    Kom rapsolie, hvidløg og flagesalt i en morter og mos det til en ensartet masse.

  • 4.
    Gnid det godt ned mellem revnerne i fedtet og på resten af culotten.

  • 5.
    Brun culotterne godt af på panden, både på fedtsiden og kødsiden.

  • 6.
    Læg dem i et fad og kom dem i ovnen ved 200°C i ca. 10 minutter, eller til de har en kernetemperatur på 60°C.

  • 7.
    Lad dem hvile i 10 minutter, inden de skæres i skiver.

  • 8.
    Skræl knoldselleri og skær det ud i tern.

  • 9.
    Kom det i en gryde med rigeligt vand og kog det til det er helt mørt.

  • 10.
    Kom det kogte selleri i en blender (det er vigtigt, at kogevandet ikke kommer med), og blend til en glat puré.

  • 11.
    Kom smør i og blend med.

  • 12.
    Smag til med citronsaft og salt.

  • 13.
    Inden servering lunes selleripuréen i en kasserolle.

  • 14.
    Skær top og bund af forårsløg og ordn broccolini.

  • 15.
    Fyld en gryde med vand, og kom smør og salt i.

  • 16.
    Kog det op, og tilbered forårsløg og broccolini heri.

  • 17.
    Start med broccolini, som pocheres i 5 minutter og tilsæt herefter forårsløg, når der er 3 minutter tilbage.

  • 18.
    Dryp grøntsagerne af på et stykke papir inden de anrettes.

  • 19.
    Krydr med salt og friskkværnet peber.

  • 20.
    Anret skiver af lammeculotte på den ene side af en tallerken.

  • 21.
    På den anden side lægges en stor skefuld selleripuré, som smøres ud.

  • 22.
    Herpå lægges de smørpocherede broccolini og forårsløg, som toppes med brøndkarse og kørvel.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
16110 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
693 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.3 g
Protein: 25.5 %10.4 g
Kulhydrat: 5.6 %2.3 g
Fedt: 68.9 %12.9 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;