Meny.dk
KØB VIN
search
Find butik
LOG IND
UGENS AVIS
MENY Vin
Opskrifter
Fordelsapp
Mad ud af huset
Festbuffet
konfirmationsmenu
Find butik og bestil her
Prøv også disse
Julefrokost
Påskefrokost
Magasinet SPISETID
Vi tilbyder
Bestil hos Wolt
Scan & Betal
Aarstiderne i MENY
Specialkost
Glutenfri
Veganske og vegetarprodukter i MENY
Laktosefri
Krop i Balance
Højtider og opskrifter
Madplaner med MENY
Nytårsfesten
Julen
Salater
Påske-opskrifter
Feriehygge
Halloween
Danske Madskatte
Oles Gaard
Mejnerts Mølle
Rosborg Foods
Engdigegaard
Lindely Vin
Øllingegaard mejeri
Reduced saucer
Højer pølser
Danmarks Madmarked
Øl, vin og spiritus
Frugt og grønt
Slagter
Saft og juice
Kaffe
Økologi
Vin til maden
Mejeri i MENY
Baby
Jonathan Berntsen
Hjem
Opskrifter
Lammeculotte med selleripuré, grønt og urter
Lammeculotte med selleripuré, grønt og urter
Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven
facebook
linkedin
twitter
pinterest
email
Print Opskrift
Ingredienser
4 personer
1 spsk rapsolie
4 lammeculotter (600 g til 4 personer)
2 fed hvidløg
2 tsk flagesalt
Selleripuré
500 g knoldselleri
50 g smør
2 spsk citronsaft
1 tsk salt
Tilbehør
12 broccolini
8 forårsløg
100 g smør
1 tsk salt
20 g brøndkarse
10 g frisk kørvel
1 tsk salt
1 tsk friskkværnet peber
Sådan gør du
1.
Tag lammeculotterne ud en halv time før tilberedning, så de bliver stuetempererede.
2.
Rids fedtet på culotten på tværs i begge retninger, så det bliver til små ruder.
3.
Kom rapsolie, hvidløg og flagesalt i en morter og mos det til en ensartet masse.
4.
Gnid det godt ned mellem revnerne i fedtet og på resten af culotten.
5.
Brun culotterne godt af på panden, både på fedtsiden og kødsiden.
6.
Læg dem i et fad og kom dem i ovnen ved 200°C i ca. 10 minutter, eller til de har en kernetemperatur på 60°C.
7.
Lad dem hvile i 10 minutter, inden de skæres i skiver.
8.
Skræl knoldselleri og skær det ud i tern.
9.
Kom det i en gryde med rigeligt vand og kog det til det er helt mørt.
10.
Kom det kogte selleri i en blender (det er vigtigt, at kogevandet ikke kommer med), og blend til en glat puré.
11.
Kom smør i og blend med.
12.
Smag til med citronsaft og salt.
13.
Inden servering lunes selleripuréen i en kasserolle.
14.
Skær top og bund af forårsløg og ordn broccolini.
15.
Fyld en gryde med vand, og kom smør og salt i.
16.
Kog det op, og tilbered forårsløg og broccolini heri.
17.
Start med broccolini, som pocheres i 5 minutter og tilsæt herefter forårsløg, når der er 3 minutter tilbage.
18.
Dryp grøntsagerne af på et stykke papir inden de anrettes.
19.
Krydr med salt og friskkværnet peber.
20.
Anret skiver af lammeculotte på den ene side af en tallerken.
21.
På den anden side lægges en stor skefuld selleripuré, som smøres ud.
22.
Herpå lægges de smørpocherede broccolini og forårsløg, som toppes med brøndkarse og kørvel.
Lam
Hovedret
Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
16110 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
693 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELING
NÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber:
1.3 g
Protein:
25.5 %
10.4 g
Kulhydrat:
5.6 %
2.3 g
Fedt:
68.9 %
12.9 g
Alkohol:
0 %
0.0 g
Om MENY
Kontakt os
Job i MENY
Om MENY
Kundeservice
Konkurrencer & Vilkår
Gavekort
Kundeinformation
Anmodning om indsigt
Privatlivspolitik
Genveje
Find butik
Fordelsapp
MENY Vin
Mad ud af huset
Tilmeld nyhedsbrev
Magasinet SPISETID
Ugens avis
Tilmeld ugens avis
Ikke modtaget ugens avisen?
Ugens avis
Afmeld ugens avis
Facebook
Youtube
Instagram
;