HjemOpskrifterLam i wok - nøglehulsmærket opskrift

Lam i wok - nøglehulsmærket opskrift

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 1 salat
  • 250 g ekstrafine ærter
  • 1 spsk koldpresset rapsolie
  • 1 ærteskud
  • 1 spsk kapers
  • 250 g hvedekerner (koges efter anvisning)
  • 500 g afpudset lammekød i 1x5 cm strimler
  • 3 gulerødder i tynde skiver
  • 5 forårsløg i tynde skiver
  • 4 stilke rabarber i tynde skiver
  • 1.5 spsk koldpresset rapsolie
  • 1.5 dl æbleeddike
  • 2 tsk groft salt
  • sort peber
  • evt. frisk dild

Sådan gør du

  • 1.
    Kom ærter i salaten og bland det med 1 spsk koldpresset rapsolie/olivenolie.

  • 2.
    Tilsæt ærtespirer eller skud og kapers - vend det rundt.

  • 3.
    Sæt wokken over, den skal være godt varm, og kom olien på.

  • 4.
    Brun kødet godt af, ca. 2-3 minutter.

  • 5.
    Tag kødet op af wokken og læg det på en tallerken.

  • 6.
    Kom endnu 1 spsk olie på, tilsæt de klargjorte grøntsager og steg i 4 minutter.

  • 7.
    Tilsæt kødet igen, fuld skrue på og tilsæt æbleeddike.

  • 8.
    Kog det sammen i ca. 2 min.

  • 9.
    Smag til med 2 tsk salt og peber og vend de kogte hvedekerner i.

  • 10.
    Pynt evt. retten med frisk dild.

  • 11.
    Udviklet af Claus Holm Gengivet med tilladelse fra Fødevarestyrelsen.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
12787 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
571 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 3.3 g
Protein: 16.2 %5.4 g
Kulhydrat: 27 %9.1 g
Fedt: 56.8 %8.8 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;