Lam i wok - nøglehulsmærket opskrift

fork and spoon
Hovedret
clock
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer


250 g friske eller optøede fine frosne ærter


1 salathoved, skyllet og plukket


1 spsk koldpresset rapsolie/olivenolie


1 pakke ærtespirer eller ærteskud, ca. 100 g


1 spsk kapers


 


250 g rå hvedekerner, koges efter anvisning på posen uden salt


500 g lammekød afpudset og uden fedt, skæres i strimler på 1x5 cm.


3 gulerødder, i tynde skiver ca ½ cm tykke


5 forårsløg, ca. 95 g, i tynde skiver ca. ½ cm tykke


4 rabarber, ca. 480 g, i tynde skiver ca ½ tykke skiver


1½ spsk koldpresset rapsolie/olivenolie


1½ dl æbleeddike


2 tsk groft salt


peber


evt. dild

Sådan gør du

Salat
Kom ærter i salaten og bland det med 1 spsk koldpresset rapsolie/olivenolie.
Tilsæt ærtespirer eller skud og kapers - vend det rundt.
 
Lam i wok
Sæt wokken over, den skal være godt varm, og kom olien på.
Brun kødet godt af, ca. 2-3 minutter.
Tag kødet op af wokken og læg det på en tallerken.
Kom endnu 1 spsk olie på, tilsæt de klargjorte grøntsager og steg i 4 minutter.
Tilsæt kødet igen, fuld skrue på og tilsæt æbleeddike.
Kog det sammen i ca. 2 min.
Smag til med 2 tsk salt og peber og vend de kogte hvedekerner i.
 
Pynt evt. retten med frisk dild.
 
Udviklet af Claus Holm
Gengivet med tilladelse fra Fødevarestyrelsen