HjemOpskrifterLam og champagne

Lam og champagne

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
naan brød:
  • 7 g gær
  • 100 g vand
  • 2 tsk salt
  • 160 g hvedemel
  • 60 g durummel
  • 40 g yoghurt
yoghurtdressing med mynte:
  • 100 g yoghurt
  • 1 bæger mynteblade
lam på spyd:
  • 2 lammefileter
  • 100 g yoghurt
  • 1 tsk stærk chilisauce
  • 1 limefrugt
  • 1 citron (usprøjtet)
  • groft salt
  • træspyd
til servering:
  • 1 agurk
  • 1 bundt frisk koriander
  • olie
  • eddike
  • sorte sesamfrø

Sådan gør du

  • 1.
    Naan brød: Udblød gæren i vandet.

  • 2.
    Tilsæt salt, mel og yoghurt.

  • 3.
    Ælt dejen godt sammen, og lad den hvile på køl til dagen efter i en opbevaringsboks med lidt olie i bunden.

  • 4.
    Lav små boller af 25 gram.

  • 5.
    Rul dem ud i grov durum mel ca. 3 mm tykke.

  • 6.
    Grill ved høj varme – gerne på en bagesten.

  • 7.
    Yoghurtdressing med mynte: Rør yoghurt og mynte sammen.

  • 8.
    Lam på spyd: Skær lammefileten i tynde skiver.

  • 9.
    Rør yoghurt, Harissa, lime og salt sammen, og vend kødet heri.

  • 10.
    Kom kødet på spyd.

  • 11.
    Grill dem ved høj varme, og server dem i naan brød med yoghurt, grillet agurk i skiver og koriander vendt med olie, eddike og sort sesam.

  • 12.
    Husk at pensle brødet, når det har stegt, evt. med bagt hvidløgsolie.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
6939 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
404 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.6 g
Protein: 39.4 %9.3 g
Kulhydrat: 45.5 %10.8 g
Fedt: 15.1 %1.6 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;