Lam og champagne

fork and spoon
Hovedret
clock
30-60 min
Lam og Champagne
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

Naan brød:
7 g gær
100 g vand
6 g salt
160 g hvedemel
60 g durummel
40 g yoghurt

Yoghurtdressing med mynte:
100 g yoghurt
Lille bdt. mynte

Lam på spyd:
2 Walisiske Lammefileter
100 g yoghurt
1 tsk. Harrisa (marokkansk chilisauce)
1 lime
1 citron
Salt
Spyd

Til servering:
1 agurk (skrællet, uden kerner og grillet på skæresiden)
1 bdt. frisk koriander
Lidt olie, eddike og sort sesam

Sådan gør du

Naan brød:

Udblød gæren i vandet. Tilsæt salt, mel og yoghurt.
Ælt dejen godt sammen, og lad den hvile på køl til dagen efter i en opbevaringsboks med lidt olie i bunden.
Lav små boller af 25 gram.
Rul dem ud i grov durum mel
ca. 3 mm tykke.
Grill ved høj varme – gerne på en bagesten.

Yoghurtdressing med mynte:
Rør yoghurt og mynte sammen.

 

Lam på spyd:
Skær lammefileten i tynde skiver. Rør yoghurt, Harissa, lime og salt sammen, og vend kødet heri.
Kom kødet på spyd. Grill dem ved høj varme, og server dem i naan brød med yoghurt, grillet agurk i skiver og koriander vendt med olie, eddike og sort sesam.

Husk at pensle brødet, når det har stegt, evt. med bagt hvidløgsolie. 

Energi pr. portion: kJ 2788 / kcal 666
Energi pr. 100 g: kJ 856 / kcal 205
Fedt 13 %
Protein 9 %
Kulhydrater 14 %