Lagkage med jordbær og blåbær

fork and spoon
Dessert
clock
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

8 personer

Kagecreme

4 æggeblommer (behøver ikke være pasteauriseret, da cremen koges op)
1 tsk. vaniljepulver
4 spsk. sukker
4 tsk. Maizena majsstivelse
4 dl mandeldrik1 pakke lagkagebunde (3 stk./240 g)
250 g blåbær
250 g jordbær i skiver
1 stk. Alpro soja (251 g)
30 g Valor Milk chokolade, groft hakket

Sådan gør du

Kagecremen (laktosefri):

Pisk æggeblommer med vaniljepulver, sukker og majsstivelse sammen i en lille gryde ved medium varme. Pisk mandelmælken i lidt af gangen. Pisk ved lidt højere varme til ensartet konsistens og lad cremen boble ved kogepunktet i et par min. inden den tages af varmen og hældes i en skål.

Cremen filmes og stilles på køl til den er kold. Kan med fordel laves dagen før.

Find et lagkagefad, kom 1 bund på, halvdelen af kagecremen smøres i et jævnt lag på bunden. Kom skiver af jordbær så det dækker hele cremen. Kom endnu en bund på og fordel resten af kagecremen på bunden. Fordel blåbær på hele kagecremen, top med sidste lagkagebund.

Pisk Alpro soja cremen stift, dæk hele lagkagen med den piskede Alpro creme. Stil den køligt eller i køleskab inden brug.

Inden servering, pynt med revet chokolade og blåbær.

 

Energi pr. person:
1345 kJ (320 kcal)

Energifordeling pr. 100g
Protein: 6,5 %
Fedt: 40 %
Kulhydrat: 53,5 %