HjemOpskrifterLagkage med jordbær og blåbær

Lagkage med jordbær og blåbær

Måltidstype:
Dessert
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

8 personer
kagecreme:
  • 4 æggeblommer
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 4 spsk sukker
  • 4 tsk majsstivelse
  • 4 dl mandeldrik
  • 1 lagkagebund
  • 250 g blåbær
  • 250 g jordbær
  • 250 g alpro soja yoghurt
  • 30 g grofthakket mælkechokolade

Sådan gør du

  • 1.
    Kagecremen (laktosefri): Pisk æggeblommer med vaniljepulver, sukker og majsstivelse sammen i en lille gryde ved medium varme.

  • 2.
    Pisk mandelmælken i lidt af gangen.

  • 3.
    Pisk ved lidt højere varme til ensartet konsistens og lad cremen boble ved kogepunktet i et par min. inden den tages af varmen og hældes i en skål.

  • 4.
    Cremen filmes og stilles på køl til den er kold.

  • 5.
    Kan med fordel laves dagen før.

  • 6.
    Find et lagkagefad, kom 1 bund på, halvdelen af kagecremen smøres i et jævnt lag på bunden.

  • 7.
    Kom skiver af jordbær så det dækker hele cremen.

  • 8.
    Kom endnu en bund på og fordel resten af kagecremen på bunden.

  • 9.
    Fordel blåbær på hele kagecremen, top med sidste lagkagebund.

  • 10.
    Pisk Alpro soja cremen stift, dæk hele lagkagen med den piskede Alpro creme.

  • 11.
    Stil den køligt eller i køleskab inden brug.

  • 12.
    Inden servering, pynt med revet chokolade og blåbær.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
4359 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
335 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.0 g
Protein: 9.9 %1.9 g
Kulhydrat: 54.6 %10.8 g
Fedt: 35.5 %3.2 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;