HjemOpskrifterKyllingesalat med bacon, ristet brød og grønt

Kyllingesalat med bacon, ristet brød og grønt

Måltidstype:
Frokost
Arbejdstid:
0-30 min
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 3 kyllingebryst
  • 2 stilke bladselleri
  • 2 skalotteløg
  • 1 æble
  • 1 dl creme fraiche 18%
  • 1 spsk dijonsennep
  • 1 dl mayonnaise
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk friskkværnet peber
  • 100 g bacon
  • 100 g surdejsbrød
  • 1 tsk olivenolie
  • 1 fed hvidløg
  • 1 dl kruspersille
  • 1 dl frisk kørvel

Sådan gør du

  • 1.
    Kog kyllingebrystfileterne i vand i cirka 10 minutter, til kødet er gennemstegt.

  • 2.
    Hak bladselleri og skalotteløg fint, og skær æblet i små tern.

  • 3.
    Mix bladselleri, skalotteløg og æble sammen med creme fraiche, dijonsennep og mayonnaise.

  • 4.
    Skær kyllingebrystfileterne i små tern, og vend det forsigtigt i blandingen.

  • 5.
    Smag til med salt og friskkværnet sort peber.

  • 6.
    Læg bacon på en bradepande med bagepapir, og steg det ved 180 grader i en forvarmet ovn i cirka 10 minutter, eller til de er sprøde.

  • 7.
    Skær flutet i tynde skiver, og pensl med olivenolie.

  • 8.
    Rist skiverne på en stegepande, til de er varme og gyldne.

  • 9.
    Gnid herefter brødskiverne med et fed hvidløg.

  • 10.
    Kom kyllingesalaten i små skåle.

  • 11.
    Pynt af med sprød bacon, persille, kørvel og servér med de lune brødskiver.

  • 12.
    Tip: Brug resten af kyllingesalaten som fyld i varme bagekartofler.

  • 13.
    Rør evt. lidt karry i salaten for ekstra smag.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
8185 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
774 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.8 g
Protein: 23.9 %10.9 g
Kulhydrat: 16.4 %7.5 g
Fedt: 59.7 %12.5 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;