4 personer
250 g knoldselleri
1 løg
600 g kyllingeoverlår
Salt og sort peber
1 spsk. smør
1 spsk. olivenolie
4-6 kviste timian
200 g perlebyg
8 dl hønsefond
2 æbler
75 g tørrede tranebær
1 stor håndfuld kørvel
Skræl knoldsellerien, og skær den i små tern. Skær løg i små tern. Krydr kyllingen med salt og peber, og brun den i en blanding af smør og olie i en sauterpande. Tag den op af panden, og læg den til side. Kom selleri, løg og timian i og steg i 5 min., til grøntsagerne begynder at tage farve.
Kom perlebyg og hønsefond i, og læg kyllingen tilbage ovenpå. Lad retten simre under låg i
40 min. Skær imens æbler i store tern. Kom dem i gryden sammen med tranebær i de sidste 10 min. af kogetiden. Til allersidst drysses med hakket kørvel.
Energi pr. person: 3238KJ/774Kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 5,9 g.
Kulhydrat: 9,5 g.
Fedt: 6,9 g.