HjemOpskrifterKyllingeoverlår med æble, selleri, perlebyg og tranebær

Kyllingeoverlår med æble, selleri, perlebyg og tranebær

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
60-90 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 250 g knoldselleri
  • 1 løg
  • 600 g kyllingeoverlår
  • salt & sort peber
  • 1 spsk smør
  • 1 spsk olivenolie
  • 5 timianblade
  • 200 g perlebyg
  • 0.8 liter hønsefond
  • 2 æbler
  • 75 g tørrede tranebær
  • 1 bundt frisk kørvel

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Skræl knoldsellerien, og skær den i små tern.

  • 2.
    Skær løg i små tern.

  • 3.
    Krydr kyllingen med salt og peber, og brun den i en blanding af smør og olie i en sauterpande.

  • 4.
    Tag den op af panden, og læg den til side.

  • 5.
    Kom selleri, løg og timian i og steg i 5 min., til grøntsagerne begynder at tage farve.

  • 6.
    Kom perlebyg og hønsefond i, og læg kyllingen tilbage ovenpå.

  • 7.
    Lad retten simre under låg i 40 min.

  • 8.
    Skær imens æbler i store tern.

  • 9.
    Kom dem i gryden sammen med tranebær i de sidste 10 min. af kogetiden.

  • 10.
    Til allersidst drysses med hakket kørvel.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
14032 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
607 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.5 g
Protein: 33.1 %11.8 g
Kulhydrat: 44.1 %15.7 g
Fedt: 22.8 %3.7 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;