Kyllingeoverlår med æble, selleri, perlebyg og tranebær

fork and spoon
Hovedret
clock
60-90 min
Kyllingeoverlår med æble, selleri, perlebyg og tranebær
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

250 g knoldselleri

1 løg

600 g kyllingeoverlår

Salt og sort peber

1 spsk. smør

1 spsk. olivenolie

4-6 kviste timian

200 g perlebyg

8 dl hønsefond

2 æbler

75 g tørrede tranebær

1 stor håndfuld kørvel

Sådan gør du

Skræl knoldsellerien, og skær den i små tern. Skær løg i små tern. Krydr kyllingen med salt og peber, og brun den i en blanding af smør og olie i en sauterpande. Tag den op af panden, og læg den til side. Kom selleri, løg og timian i og steg i 5 min., til grøntsagerne begynder at tage farve.
Kom perlebyg og hønsefond i, og læg kyllingen tilbage ovenpå. Lad retten simre under låg i
40 min. Skær imens æbler i store tern. Kom dem i gryden sammen med tranebær i de sidste 10 min. af kogetiden. Til allersidst drysses med hakket kørvel. 

 

Energi pr. person: 3238KJ/774Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 5,9 g.
Kulhydrat: 9,5 g.
Fedt: 6,9 g.