Jubilæum
Kontakt

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?

 

Du kan kontakte os pr. mail her

 

Du kan også ringe til kundeservice på

+45 88 20 68 11

Man – fre: 09 – 17

Lør/Søn: Lukket

 

Kyllingeoverlår med æble, selleri, perlebyg og tranebær

Ingen bedømmelser endnu
60-90 min
4 personer

Ingredienser

250 g knoldselleri

1 løg

600 g kyllingeoverlår

Salt og sort peber

1 spsk. smør

1 spsk. olivenolie

4-6 kviste timian

200 g perlebyg

8 dl hønsefond

2 æbler

75 g tørrede tranebær

1 stor håndfuld kørvel

Om råvarerne

Skræl knoldsellerien, og skær den i små tern. Skær løg i små tern. Krydr kyllingen med salt og peber, og brun den i en blanding af smør og olie i en sauterpande. Tag den op af panden, og læg den til side. Kom selleri, løg og timian i og steg i 5 min., til grøntsagerne begynder at tage farve.
Kom perlebyg og hønsefond i, og læg kyllingen tilbage ovenpå. Lad retten simre under låg i
40 min. Skær imens æbler i store tern. Kom dem i gryden sammen med tranebær i de sidste 10 min. af kogetiden. Til allersidst drysses med hakket kørvel. 

 

Energi pr. person: 3238KJ/774Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 5,9 g.
Kulhydrat: 9,5 g.
Fedt: 6,9 g.

Da visse frugter afgiver et særligt plantehormon, er det vigtigt at opbevare frugt og grønt adskilt. Ellers forkortes grøntsagernes holdbarhed, da de modnes hurtigere.
Kyllingeoverlår med æble, selleri, perlebyg og tranebær

Skræl knoldsellerien, og skær den i små tern. Skær løg i små tern. Krydr kyllingen med salt og peber, og brun den i en blanding af smør og olie i en sauterpande. Tag den op af panden, og læg den til side. Kom selleri, løg og timian i og steg i 5 min., til grøntsagerne begynder at tage farve.
Kom perlebyg og hønsefond i, og læg kyllingen tilbage ovenpå. Lad retten simre under låg i
40 min. Skær imens æbler i store tern. Kom dem i gryden sammen med tranebær i de sidste 10 min. af kogetiden. Til allersidst drysses med hakket kørvel. 

 

Energi pr. person: 3238KJ/774Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 5,9 g.
Kulhydrat: 9,5 g.
Fedt: 6,9 g.