HjemOpskrifterKyllingelår med rosmarin, tomat, hvidløg og kartofler

Kyllingelår med rosmarin, tomat, hvidløg og kartofler

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 700 g kartofler
  • 1 helt hvidløg
  • 4 kyllingelår
  • 2 rosmarinkviste
  • 2 spsk olivenolie
  • salt
  • sort peber
  • 400 g cherrytomater
  • 1 økologisk citron

Sådan gør du

  • 1.
    Skrub kartoflerne, og dup dem tørre.

  • 2.
    Skær dem i halve eller kvarte, og kom dem i et stort ovnfast fad.

  • 3.
    Riv bladene af rosmarinen, og drys dem over kartoflerne.

  • 4.
    Kom kyllingelårene i fadet, og dryp olien over.

  • 5.
    Krydr med salt og peber, og vend det hele rundt, så olie og krydderier fordeles.

  • 6.
    Læg kyllingen øverst.

  • 7.
    Skær hvidløget over på tværs, og læg det blandt kartoflerne.

  • 8.
    Steg det hele ved 200°C i 20 min.

  • 9.
    Kom så tomater og citronbåde ved, og steg videre i 20 min.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
6910 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
409 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.7 g
Protein: 21.6 %5.2 g
Kulhydrat: 37.1 %8.9 g
Fedt: 41.3 %4.6 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;