HjemOpskrifterKylling Saltimbocca med karamelliserede rodfrugter

Kylling Saltimbocca med karamelliserede rodfrugter

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • salt & friskkværnet peber
  • 4 kyllingefileter
  • 4 skiver parmaskinke
  • 8 friske salvieblade
  • 1 spsk olivenolie
  • 2 dl hvidvin
  • 2 dl fløde
karamelliserede rodfrugter:
  • 300 g persillerødder i mindre stykker
  • 300 g pastinakker i mindre stykker
  • 200 g gulerødder i mindre stykker
  • 25 g smør
  • 2 spsk honning
  • 1 dl friske basilikumblade
  • 1 tsk friskpresset citronsaft
  • salt & friskkværnet peber

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Kom smør på en pande og lad det bruse op, kom honning på og lad det smelte sammen.

  • 2.
    Kom rodfrugter på panden og lad det småsimre i 20 min. til de er karamelliserede og stadig har ”bid”.

  • 3.
    Krydr med frisk basilikum, citronsaft, salt og kværnet peber.

  • 4.
    Kom olivenolie på en pande.

  • 5.
    Brun kyllingebryst på begge sider.

  • 6.
    Krydr med salt og peber.

  • 7.
    Kom 2 blade salvie på hvert kyllingebryst og pak et stykke parmaskinke omkring hvert bryst.

  • 8.
    Steg videre i panden i ca. 3 min på hver side.

  • 9.
    Tag de stegte kyllingebryster af panden og læg på en tallerken og hold dem lune.

  • 10.
    Kom hvidvin på panden og lad det bruse af.

  • 11.
    Kom fløde på og lad saucen koge lidt ned til en cremet konsistens.

  • 12.
    Kom kylling på et fad, hæld saucen op i en lille skål, og server med de karamelliserede rodfrugter og pynt med masser af basilikum.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
6804 kj / 1626 kcal
Næringsindhold pr. 100g
358 kj / 86 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.7 g
Protein: 37.2 %7.8 g
Kulhydrat: 23.4 %4.9 g
Fedt: 31 %3.0 g
Alkohol: 8.4 %1.0 g
;