Kontakt

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?

 

Du kan kontakte os pr. mail her

 

Du kan også ringe til kundeservice på

+45 88 20 68 11

Man – fre: 09 – 17

Lør/Søn: Lukket

 

Kylling Saltimbocca med karamelliserede rodfrugter

Bedømmelse (8)
30-60 min
4 personer

Ingredienser

4 fileter, kyllingebryst

salt og frisk kværnet peber

4 skiver parmaskinke

8 blade frisk salvie eller basilikum

1 spsk. olivenolie

2 dl hvidvin, medium

2 dl fløde

 

Karamelliserede rodfrugter:

300 g persillerod i mindre stykker

300 g pastinak i mindre stykker

200 g gulerod i mindre stykker

25 g smør, saltet

2 spsk. honning

1 dl basilikum, frisk

1 tsk. citronsaft

Salt og kværnet peber

Om råvarerne

Kom smør på en pande og lad det bruse op, kom honning på og lad det smelte sammen. Kom rodfrugter på panden og lad det småsimre i 20 min. til de er karamelliserede og stadig har ”bid”. Krydr med frisk basilikum, citronsaft, salt og kværnet peber.

Kom olivenolie på en pande. Brun kyllingebryst på begge sider. Krydr med salt og peber. Kom 2 blade salvie på hvert kyllingebryst og pak et stykke parmaskinke omkring hvert bryst.

Steg videre i panden i ca. 3 min på hver side. Tag de stegte kyllingebryster af panden og læg på en tallerken og hold dem lune. Kom hvidvin på panden og lad det bruse af. Kom fløde på og lad saucen koge lidt ned til en cremet konsistens. Kom kylling på et fad, hæld saucen op i en lille skål, og server med de karamelliserede rodfrugter og pynt med masser af basilikum.

 

Energi pr. person:  2684 Kj/  639 kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 8,6 g.
Kulhydrat: 6,0 g.
Fedt: 7,1 g.
Alkohol: 1,0 g. 

Kom smør på en pande og lad det bruse op, kom honning på og lad det smelte sammen. Kom rodfrugter på panden og lad det småsimre i 20 min. til de er karamelliserede og stadig har ”bid”. Krydr med frisk basilikum, citronsaft, salt og kværnet peber.

Kom olivenolie på en pande. Brun kyllingebryst på begge sider. Krydr med salt og peber. Kom 2 blade salvie på hvert kyllingebryst og pak et stykke parmaskinke omkring hvert bryst.

Steg videre i panden i ca. 3 min på hver side. Tag de stegte kyllingebryster af panden og læg på en tallerken og hold dem lune. Kom hvidvin på panden og lad det bruse af. Kom fløde på og lad saucen koge lidt ned til en cremet konsistens. Kom kylling på et fad, hæld saucen op i en lille skål, og server med de karamelliserede rodfrugter og pynt med masser af basilikum.

 

Energi pr. person:  2684 Kj/  639 kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 8,6 g.
Kulhydrat: 6,0 g.
Fedt: 7,1 g.
Alkohol: 1,0 g.