HjemOpskrifterKulmulefilet og asparges

Kulmulefilet og asparges

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 700 g kulmuler
  • olie, til stegning
  • salt og friskkværnet peber
  • 10 - 12 hvide asparges
  • 25 g smør
  • purløg
    Let hollandaisesauce:
    • 2 past. æggeblommer
    • 3 spsk creme fraiche 38%
    • 50 g koldt smør i tern
    • friskpresset citronsaft
    • salt og friskkværnet peber
      Pynt:
      • stenbiderrogn, efter eget valg
        Tilbehør:
        • kogte kartoffel

        Sådan gør du

        • 1.
          Skær kulmulefileten ud i portioner.

        • 2.
          Skræl hvide asparges med en tyndskræller og bræk enderne af, der hvor de knækker naturligt.

        • 3.
          Pisk æggeblommerne med creme fraiche over vandbad til massen er legeret og luftig.

        • 4.
          Pisk tern af koldt smør i æggeblandingen.

        • 5.
          Smag til med citronsaft, salt og peber.

        • 6.
          Hold saucen lun over vandbad.

        • 7.
          Steg fisken på en meget varm pande med lidt olie på skindsiden i 2-3 min. til skindet er sprødt.

        • 8.
          Vendes én gang og steg videre i 3 min. til fisken føles fast og hvid i kødet.

        • 9.
          Krydr med salt og peber.

        • 10.
          Kom vand i bunden af en gryde og damp asparges med lidt smør og salt i 2 minutter, så der stadig er bid i dem.

        • 11.
          Servér den sprøde kulmule med hvide dampede asparges, pyntet med rogn, lun hollandaise og kartofler.

        Næringsindhold:
        Energiindhold for hele retten:
        5637 kj / kcal
        Næringsindhold pr. 100g
        490 kj / 0 kcal
        Energifordeling
        ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
        Fiber: 0.7 g
        Protein: 38.4 %11.1 g
        Kulhydrat: 2.2 %0.6 g
        Fedt: 59.4 %7.9 g
        Alkohol: 0 %0.0 g
        ;