HjemOpskrifterKrydret kalkunbryst med bacon

Krydret kalkunbryst med bacon

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 1 kalkunbryst
  • 1 tsk enebær
  • 1 tsk fennikelfrø
  • 2 fed hvidløg
  • 2 rosmarinkviste
  • 2 tsk groft salt
  • 0.5 tsk hele sort peberkorn
  • 3 spsk olivenolie
  • 125 g bacon

Sådan gør du

  • 1.
    Dup kalkunbrystet tørt med køkkenrulle.

  • 2.
    Kom enebær, fennikelfrø, hvidløg, rosmarin, salt og peber i en morter eller krydderikværn og kværn til en grov pasta.

  • 3.
    Rør det sammen med 2 spsk olivenolie og gnid blandingen ind i kødet.

  • 4.
    Pak brystet tæt ind i plastfolie og lad det trække i køleskabet til næste dag.

  • 5.
    Varm 1 spsk olie i en pande.

  • 6.
    Pak kalkunbrystet ud af folien og brun det på alle sider.

  • 7.
    Læg det over på en rist over en bradepande og læg bacon-skiver over.

  • 8.
    Steg brystet i ovnen ved 180°C i 1½ time, eller til kødet har en kernetemperatur på 75°C.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
10639 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
592 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.1 g
Protein: 58.9 %20.5 g
Kulhydrat: 0.7 %0.2 g
Fedt: 40.4 %6.5 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;