4 personer
1 kalkunbryst ca. 1000 g
1 tsk enebær
1 tsk fennikelfrø
2 fed hvidløg
2 kviste frisk rosmarin
2 tsk groft salt
½ tsk hele sorte peberkorn
3 spsk oliven-olie
125 g bacon i skiver
Dup kalkunbrystet tørt med køkkenrulle. Kom enebær, fennikelfrø, hvidløg, rosmarin, salt og peber i en morter eller krydderikværn og kværn til en grov pasta. Rør det sammen med 2 spsk olivenolie og gnid blandingen ind i kødet. Pak brystet tæt ind i plastfolie og lad det trække i køleskabet til næste dag.
Varm 1 spsk olie i en pande. Pak kalkunbrystet ud af folien og brun det på alle sider. Læg det over på en rist over en bradepande og læg bacon-skiver over. Steg brystet i ovnen ved 180°C i 1½ time, eller til kødet har en kernetemperatur på 75°C.
Energi pr. person: 1670KJ/399Kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 20,5 g.
Kulhydrat: 0,5 g.
Fedt: 5,8 g.