Krydrede kødboller og pastasalat med persillepesto og ærter

fork and spoon
Hovedret
clock
30-60 min
Krydrede kødboller og pastasalat med persillepesto og ærter
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

400 g hakket gris

1 løg

1 æg

25 g finvalsede havregryn

2 spsk. hvedemel

0,5 dl vand

1 potte kruspersille

1 tsk. stødt koriander

Salt og sort peber

2 spsk. smør eller olie til stegning

1 fed hvidløg

20 g pinjekerner

0,5 dl olivenolie

25 g revet parmesan

1 spsk. citronsaft

300 g pasta, f.eks. fusilli

250 g ærter, gerne frosne

Sådan gør du

Kom hakket kød i en skål, og bland med revet løg, æg, havregryn, hvedemel, vand, en håndfuld hakket persille, koriander, lidt salt og peber. Form farsen til kødboller, og steg dem i smør eller olie i ca. 5 min. på alle sider ved medium varme. Kom resten af persillen i en blender sammen med hvidløg, pinjekerner, olivenolie, revet parmesan, citronsaft og lidt salt og peber, og blend til en pesto. Kog imens pastaen efter pakkens anvisning i letsaltet vand. De sidste to minutter kommes ærterne i. Sigt vandet fra, og vend pasta og ærter med pesto. Drys med resten af persillen.

 

Energi pr. person: 3204KJ/766Kcal. 

Næringsindhold pr. 100 g: 
Protein: 11,1 g. 
Kulhydrat: 19,6 g. 
Fedt: 10,3 g.