HjemOpskrifterKrydderkage med tranebær og appelsinglasur

Krydderkage med tranebær og appelsinglasur

Måltidstype:
Brød og kager
Samlet tid:
60-90 min
Del med en ven

Ingredienser

8 personer
  • 225 g blødt smør + ekstra til formen
  • 200 g sukker
  • 200 g brun farin
  • 3 æg
  • 2 spsk bagepulver
  • 300 g hvedemel + ekstra til formen
  • 250 g Arla Karolines Køkken® Græsk inspireret yoghurt 10%
  • 125 g tranebær
pynt:
  • 200 g flormelis
  • 3 spsk friskpresset appelsinsaft
  • 2 tsk revet appelsinskal (usprøjtet)
  • 25 g tranebær

Sådan gør du

  • 1.
    Rør smør sammen med begge slags sukker.

  • 2.
    Tilsæt æggene et ad gangen, og pisk mellem hvert.

  • 3.
    Bland brunt bagepulver sammen med hvedemel, og rør det i dejen sammen med yoghurt.

  • 4.
    Smør en bundtkage-form eller anden randform på ca. 25x9 cm med et godt lag smør, og drys med et tyndt lag mel.

  • 5.
    Bank overskydende mel ud.

  • 6.
    Vend friske og tørrede tranebær i dejen, og kom den i kageformen.

  • 7.
    Bag kagen i ca. 1 time ved 180°C.

  • 8.
    Lad kagen køle af, og vend den forsigtigt ud af formen.

  • 9.
    Rør en glasur af flormelis og appelsinsaft.

  • 10.
    Tag 2 spsk. fra, og vend de friske tranebær i det.

  • 11.
    Hæld resten af glasuren over kagen, og pynt med tranebær og revet appelsinskal.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
23936 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
1365 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.9 g
Protein: 4.5 %3.6 g
Kulhydrat: 60.1 %48.2 g
Fedt: 35.4 %13.1 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;