HjemOpskrifterKrondyrsteaks med druesauce

Krondyrsteaks med druesauce

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 4 krondyrskøller (krondyrsteaks)
  • salt og sort peber
  • 1 bananskalotteløg
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk smør
  • 250 g stenfri, blå vindruer
  • 1 rosmarinkvist
  • 3 dl rødvin
  • 1 1 håndfuld kruspersille

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Krydr kødet med salt og peber.

  • 2.
    Skær løget i tynde strimler og hak hvidløget fint.

  • 3.
    Varm 1 spsk smør i en pande og brun kødet ved kraftig varme på begge sider.

  • 4.
    Tag kødet op af panden og kom løg i.

  • 5.
    Steg videre et par minutter og tilsæt så hvidløg og druer.

  • 6.
    Vend det rundt 1 minut og kom så rosmarin og vin i panden.

  • 7.
    Lad det simre 5 min. til det koger ind og druerne bliver bløde.

  • 8.
    Kom kødet tilbage i panden og varm det igennem i 2-3 min.

  • 9.
    Sluk for varmen og rør resten af smørret i saucen.

  • 10.
    Smag til med salt og server med et drys hakket persille.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
20518 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
514 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.1 g
Protein: 56.5 %17.1 g
Kulhydrat: 3.6 %1.1 g
Fedt: 35.2 %4.9 g
Alkohol: 4.7 %0.8 g
;