Krondyrsteaks med druesauce

fork and spoon
Hovedret
clock
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

4 krondyrsteaks

Salt og sort peber

1 bananskalotte løg

1 fed hvidløg

2 spsk. smør

250 g røde eller blå druer uden sten

1 kvist rosmarin

3 dl kraftig rødvin, fx Shiraz

1 håndfuld kruspersille

Sådan gør du

Krydr kødet med salt og peber. Skær løget i tynde strimler og hak hvidløget fint. Varm 1 spsk smør i en pande og brun kødet ved kraftig varme på begge sider. Tag kødet op af panden og kom løg i. Steg videre et par minutter og tilsæt så hvidløg og druer. Vend det rundt 1 minut og kom så rosmarin og vin i panden. Lad det simre 5 min. til det koger ind og druerne bliver bløde. Kom kødet tilbage i panden og varm det igennem i 2-3 min. Sluk for varmen og rør resten af smørret i saucen. Smag til med salt og server med et drys hakket persille.

 

Energi pr. person: 1465KJ/350Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:

Protein: 11,1 g.

Kulhydrat: 3,8 g.

Fedt: 2,9 g.