HjemOpskrifterKoreansk BBQ-kylling, fritter af sweet potato og melonsalat med agurk og mynte

Koreansk BBQ-kylling, fritter af sweet potato og melonsalat med agurk og mynte

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
koreansk BBQ-sauce:
  • 4 spsk tomatketchup
  • 4 spsk hoisinsauce
  • 3 spsk sojasauce
  • 1 pære revet
  • 1 fed hvidløg knust
  • 2 spsk hvidvinseddike
  • 1 tsk chiliflage
  • 1 tsk groft salt
  • 3 spsk solsikkeolie
kylling:
  • 1 kylling
  • 1 spsk solsikkeolie
  • salt og peber
  • 75 g mayonnaise
  • 0.5 limefrugt saft
salat
  • 0.5 cantaloupemelon
  • 1 agurk
  • 0.5 bundt radise
  • 0.5 limefrugt saft
  • salt og peber
  • 1 håndfuld frisk mynte

Sådan gør du

  • 1.
    Til koreansk BBQ-sauce kommes alle ingredienser i en gryde og koges sammen i 5 min.

  • 2.
    Del kyllingen i 2 bryststykker med vinger og 2 lårstykker.

  • 3.
    Tag halvdelen af BBQ-saucen fra, og pensl kyllingen med den.

  • 4.
    Pas på ikke at få rå kylling i den anden halvdel.

  • 5.
    Grill kyllingen ved indirekte varme i 45 min.

  • 6.
    Pensl med ekstra marinade ved servering.

  • 7.
    Skær de søde kartofler i grove både, og vend dem med 1 spsk. solsikkeolie og lidt salt og peber.

  • 8.
    Læg dem i ét lag i et ovnfast fad med bagepapir, og steg dem i ovnen ved 200°C i 35 min.

  • 9.
    Rør srirachasauce sammen med mayonnaise og limesaft.

  • 10.
    Til salat skæres skallen af melonen, og kernerne skrabes ud.

  • 11.
    Skær den i tynde strimler, og skær agurken i tynde skiver eller strimler.

  • 12.
    Dryp med limesaft, og krydr med salt og peber.

  • 13.
    Drys med grofthakket mynte.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
14687 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
564 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.4 g
Protein: 26.4 %8.8 g
Kulhydrat: 11.3 %3.8 g
Fedt: 62.3 %9.5 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;