HjemOpskrifterKonfektkugler

Konfektkugler

Måltidstype:
Brød og kager
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven

Ingredienser

2 personer
  • 200 g mørk chokolade (ca. 70% kakao)
  • 1.25 dl Arla Karolines Køkken® Piskefløde 38%
  • 125 g smør
  • 1 tsk revet appelsinskal (usprøjtet)
  • 225 g mørk chokolade (ca. 70% kakao) til overtræk
  • 50 g flormelis
  • 100 g hakket valnøddekerner

Sådan gør du

  • 1.
    Hak chokoladen fint.

  • 2.
    Kog fløden op, tilsæt chokoladen og tag gryden af varmen.

  • 3.
    Rør i fløden indtil chokoladen er opløst.

  • 4.
    Hak smørret i mindre stykker og rør det i gryden sammen med appelsinskal.

  • 5.
    Hæld massen i en lille bradepande og sæt den på køl i ca. 3 timer.

  • 6.
    Skyl hænderne i koldt vand og tril massen til kugler i hånden.

  • 7.
    Når alle kuglerne er klar stilles de på køl i 15 min.

  • 8.
    Smelt imens chokoladen over vandbad.

  • 9.
    Dyp kuglerne hurtigt i chokoladen og rul dem i flormelis el. valnøddekerner.

  • 10.
    Stil dem på køl, indtil de skal serveres.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
18805 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
2277 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.2 g
Protein: 3.8 %5.1 g
Kulhydrat: 29.9 %40.0 g
Fedt: 66.3 %40.8 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;