Koldhævede durumflutes

fork and spoon
Brød og kager
clock
30-60 min
Koldhævede durumflutes
Del med en ven

Ingredienser

1 personer

ANTAL: 2 stk.

 

3 dl vand

10 g gær

10 g salt

150 g durummel

225 g hvedemel

+ ekstra til bordplade og drys

Sådan gør du

Rør vand, gær og salt sammen. Tilsæt durummel og hvedemel, og rør dejen sammen. Den behøver ikke at blive æltet. Dejen skal være fugtig og let klistret. Kom dejen i en skål eller bøtte med låg, og lad den hæve i køleskabet i 12-18 timer. Tag dejen ud af køleskabet, og lad den stå en time. Del den i to stykker på et let meldrysset bord. Fugt fingrene med vand, og træk hvert stykke dej ud til et aflangt og rustikt flute, og læg dem over på en bageplade med bagepapir. Drys med en smule mel. Varm ovnen op til 250°C. Hvis du har en bagesten eller et bagestål, så læg det i bunden af ovnen, mens den varmer op. Når ovnen er varm, kommes flutene ind. Bag dem i 12-18 min., til de er gyldne og sprøde. Lad dem køle af på en rist.

 

Energi pr. person: 1394KJ/333Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 5,7 g.
Kulhydrat: 39,3 g.
Fedt: 0,9 g.