HjemOpskrifterKoldhævede durumflutes

Koldhævede durumflutes

Måltidstype:
Tilbehør
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

1 person
  • 3 dl vand
  • 10 g gær
  • 1.5 tsk salt
  • 150 g durummel
  • 225 g hvedemel + ekstra til bordplade og drys

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Rør vand, gær og salt sammen.

  • 2.
    Tilsæt durummel og hvedemel, og rør dejen sammen.

  • 3.
    Den behøver ikke at blive æltet.

  • 4.
    Dejen skal være fugtig og let klistret.

  • 5.
    Kom dejen i en skål eller bøtte med låg, og lad den hæve i køleskabet i 12-18 timer.

  • 6.
    Tag dejen ud af køleskabet, og lad den stå en time.

  • 7.
    Del den i to stykker på et let meldrysset bord.

  • 8.
    Fugt fingrene med vand, og træk hvert stykke dej ud til et aflangt og rustikt flute, og læg dem over på en bageplade med bagepapir.

  • 9.
    Drys med en smule mel.

  • 10.
    Varm ovnen op til 250°C.

  • 11.
    Hvis du har en bagesten eller et bagestål, så læg det i bunden af ovnen, mens den varmer op.

  • 12.
    Når ovnen er varm, kommes flutene ind.

  • 13.
    Bag dem i 12-18 min., til de er gyldne og sprøde.

  • 14.
    Lad dem køle af på en rist.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
5471 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
788 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.2 g
Protein: 12.4 %5.7 g
Kulhydrat: 83.7 %38.8 g
Fedt: 3.9 %0.8 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;