HjemOpskrifterKødfri lasagne med linser

Kødfri lasagne med linser

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
60-90 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 100 g tørrede grønne linser
  • 200 g gulerødder
  • 2 løg
  • 2 stilke bladselleri
  • 250 g champignoner
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk olivenolie
  • 150 g tørrede røde linser
  • 1 håndfuld frisk basilikum (grofthakket)
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 4 dl vand
  • salt og peber
  • 2 spsk engelsk sauce
  • 1 spsk sojasauce
  • 500 ml mornaysauce eller bechamelsauce
  • 250 g friske lasagneplader
  • 100 g revet mozzarellaost

Sådan gør du

  • 1.
    Kog de grønne linser i letsaltet vand i 20 min.

  • 2.
    Sigt vandet fra, og skyl linserne.

  • 3.
    Hak gulerødder, løg, bladselleri og champignon fint.

  • 4.
    Hak hvidløg fint.

  • 5.
    Varm olien i en stor sauterpande, og steg de hakkede grøntsager ved middel varme i 15 min., til de begynder at tage farve.

  • 6.
    Kom røde linser, de kogte grønne linser, oregano, basilikum, tomater og vand i.

  • 7.
    Krydr med salt og sort peber, og kom engelsk sauce og sojasauce i for ekstra umamismag.

  • 8.
    Lad saucen simre i 30 min. uden låg.

  • 9.
    Kom en smule mornaysauce i bunden af en bradepande på ca. 20 x 30 cm.

  • 10.
    Kom et lag pastaplader på, og kom en tredjedel af linsesaucen på.

  • 11.
    Drys med lidt af osten.

  • 12.
    Gentag samme proces to gange mere, og slut af med et lag pasta, resten af mornaysaucen og revet ost.

  • 13.
    Bag lasagnen ved 180 °C i 30 min.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
9373 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
218 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.8 g
Protein: 25.3 %3.2 g
Kulhydrat: 52.6 %6.7 g
Fedt: 22.1 %1.3 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;