HjemOpskrifterKlassiske frikadeller

Klassiske frikadeller

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

  • 500 g hakket grisekød
  • 1.5 tsk salt
  • friskkværnet sort peber
  • 4 spsk hvedemel
  • 0 1 æg
  • 1.5 dl sødmælk
  • 1 løg
  • smør til stegning

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Kødet røres sammen med salt til det har en sammenhængende konsistens.

  • 2.
    Løget hakkes fint eller rives på et rivejern, alt efter ønsket størrelse og kommes herefter i farsen sammen med peber, mel, æg og mælk.

  • 3.
    Det hele røres godt sammen og farsen stilles på køl en halv time inden den skal bruges.

  • 4.
    Frikadellerne formes og steges i smør på en pande på begge sider ved jævn varme i ca. 5 minutter til de er gyldne.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
3867 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
468 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.3 g
Protein: 49.6 %13.7 g
Kulhydrat: 17.3 %4.8 g
Fedt: 33.1 %4.2 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;