Klassiske frikadeller

30-60 min

Ingredienser

500 g hakket svinekød

1 ½ tsk. salt

Friskkværnet peber

4 spsk. hvedemel

1 æg

1 ½ dl mælk

1 løg

Smør til stegning

Kødet røres sammen med salt til det har en sammenhængende konsistens. Løget hakkes fint eller rives på et rivejern, alt efter ønsket størrelse og kommes herefter i farsen sammen med peber, mel, æg og mælk. Det hele røres godt sammen og farsen stilles på køl en halv time inden den skal bruges. Frikadellerne formes og steges i smør på en pande på begge sider ved jævn varme i ca. 5 minutter til de er gyldne.

 

 

Energi pr. person: 1248 Kj/  297 kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 13,5 g.
Kulhydrat: 5,0 g.
Fedt: 7,3 g.

 

Da visse frugter afgiver et særligt plantehormon, er det vigtigt at opbevare frugt og grønt adskilt. Ellers forkortes grøntsagernes holdbarhed, da de modnes hurtigere.

Kødet røres sammen med salt til det har en sammenhængende konsistens. Løget hakkes fint eller rives på et rivejern, alt efter ønsket størrelse og kommes herefter i farsen sammen med peber, mel, æg og mælk. Det hele røres godt sammen og farsen stilles på køl en halv time inden den skal bruges. Frikadellerne formes og steges i smør på en pande på begge sider ved jævn varme i ca. 5 minutter til de er gyldne.

 

 

Energi pr. person: 1248 Kj/  297 kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 13,5 g.
Kulhydrat: 5,0 g.
Fedt: 7,3 g.

 

LÆS TILBUDSAVISEN