Skyl linserne, lad dem dryppe af, og stil dem til side.
4.
Varm olien op i en stor gryde, og svits løg, hvidløg og revet gulerod, til løgene er bløde.
5.
Tilsæt tomatpuré under omrøring, og lad det stege med i et par minutter.
6.
Tilsæt dernæst 50 g skyllet frisk spinat, og gem resten af spinaten til opbygning af lasagnelag.
7.
Kom krydderier, hakkede tomater, bouillon, laurbærblade og skyllede linser i gryden.
8.
Rør godt rundt, og kog linsetomatsaucen op under høj varme i et par minutter.
9.
Skru ned, og lad det simre i 30 minutter under låg.
10.
Lav mornaysaucen imens.
11.
Smelt smør i en gryde, tilsæt mel, og rør rundt.
12.
Hæld mælken i lidt ad gangen, og rør rundt, til saucen begynder at tykne.
13.
Tilsæt en halv moz-zarellakugle skåret i mindre stykker, revet muskatnød, salt og peber, og rør rundt, til mozzarellaen er smeltet, og mornaysaucen er tyknet.
14.
Tag et ildfast fad, og byg lasagnen skiftevis med linsetomatsaucen, et tyndt lag spinat, mornaysauce og lasagneplader.
15.
Lasagnen afsluttes med et lag linsetomatsauce og herefter mozzarellaost.
16.
Bag lasagnen i ovnen i 30-35 minutter ved 200 °C varmluft.
17.
Vi siger tak: Opskriften er udviklet af Pure Dansk