HjemOpskrifterKlassisk Lasagne med Anicia linser

Klassisk Lasagne med Anicia linser

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
60-90 min
Del med en ven

Ingredienser

8 personer
Ingredienser
  • 1.5 dl tørrede grønne linser Anicia linser
  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 3 store gulerødder
  • jomfruolivenolie eller anden til stegning
  • 2 spsk koncentreret tomatpuré
  • 150 g frisk spinat
  • 2 tsk tørret timian
  • 1 tsk tørret basilikum
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 6 dl grøntsagsbouillon
  • 2 laurbærblade
  • lasagneplade (gerne friske)
  • 1 frisk mozzarella ost
  • 1 knivspids salt og peber
Nem hjemmelavet mornaysauce
  • 40 g smør
  • 4 spsk hvedemel
  • 3 dl mælk
  • 0.5 frisk mozzarella ost
  • 0.5 tsk stødt muskatnød
  • frsikkværnet hvid peber og salt

Sådan gør du

Fremgangsmåde:
  • 1.
    Hak løg i tern og hvidløg fint.

  • 2.
    Skræl og riv gulerødderne groft.

  • 3.
    Skyl linserne, lad dem dryppe af, og stil dem til side.

  • 4.
    Varm olien op i en stor gryde, og svits løg, hvidløg og revet gulerod, til løgene er bløde.

  • 5.
    Tilsæt tomatpuré under omrøring, og lad det stege med i et par minutter.

  • 6.
    Tilsæt dernæst 50 g skyllet frisk spinat, og gem resten af spinaten til opbygning af lasagnelag.

  • 7.
    Kom krydderier, hakkede tomater, bouillon, laurbærblade og skyllede linser i gryden.

  • 8.
    Rør godt rundt, og kog linsetomatsaucen op under høj varme i et par minutter.

  • 9.
    Skru ned, og lad det simre i 30 minutter under låg.

  • 10.
    Lav mornaysaucen imens.

  • 11.
    Smelt smør i en gryde, tilsæt mel, og rør rundt.

  • 12.
    Hæld mælken i lidt ad gangen, og rør rundt, til saucen begynder at tykne.

  • 13.
    Tilsæt en halv moz-zarellakugle skåret i mindre stykker, revet muskatnød, salt og peber, og rør rundt, til mozzarellaen er smeltet, og mornaysaucen er tyknet.

  • 14.
    Tag et ildfast fad, og byg lasagnen skiftevis med linsetomatsaucen, et tyndt lag spinat, mornaysauce og lasagneplader.

  • 15.
    Lasagnen afsluttes med et lag linsetomatsauce og herefter mozzarellaost.

  • 16.
    Bag lasagnen i ovnen i 30-35 minutter ved 200 °C varmluft.

  • 17.
    Vi siger tak: Opskriften er udviklet af Pure Dansk

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
7624 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
293 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.3 g
Protein: 19.7 %3.4 g
Kulhydrat: 38.3 %6.6 g
Fedt: 42 %3.3 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;