HjemOpskrifterKitKat lagkage

KitKat lagkage

Måltidstype:
Brød og kager
Samlet tid:
120+ min
Del med en ven

Ingredienser

12 portioner
Kagebund med appelsinjuice
  • 150 g smør (stuetempereret)
  • 200 g sukker
  • 2 tsk vaniljesukker Dr. Oetker
  • 2 æg (str. M/L)
  • 250 g hvedemel
  • 2 tsk bagepulver Dr. Oetker
  • 0.5 tsk fint salt
  • 2 dl mælk
  • 0.5 dl appelsinjuice
Kagefyld
  • 2 pkt Dr. Oetker Cake Mousse pulver (1 pakke chocolate og 1 pakke strawberry)
  • 5 dl letmælk
  • 1 spsk Cointreau eller Grand Marnier (kan udelades)
Pynt
  • 10 pakker Nestle KitKat (4 stænger i hver pakke - 9 cm. lange)
  • chokoladeknap (Smarties)

Sådan gør du

Kagebunde
  • 1.
    Pisk smør, sukker og vaniljesukker sammen med en håndmixer til blandingen er ensartet og hvid.

  • 2.
    Tilsæt æggene et ad gangen og pisk grundigt efter hvert æg.

  • 3.
    Bland mel, bagepulver og salt sammen i en anden skål.

  • 4.
    Rør det i æggemassen sammen med mælk og appelsinjuice.

  • 5.
    Fordel dejen i en smurt springform (ø 20 cm) beklædt med bagepapir i bunden.

  • 6.
    Bag bunden midt i ovnen i 40-45 min.

  • 7.
    Lad bunden køle helt af på en bagerist, del den derefter i 2 lige store bunde, med en savtakket kniv eller sytråd.

Kagefyld
  • 1.
    Bland indholdet af Cake Mousse Chocolate Taste med 2 ½ dl letmælk og evt. 1/2 spsk. appelsinlikør.

  • 2.
    Pisk med en håndmixer ved lav hastighed i 1 minut og herefter i 4 minutter ved høj hastighed til moussen er luftig.

  • 3.
    Bland indholdet af Cake Mousse Strawberry Taste med 2 ½ dl letmælk og evt. 1/2 spsk. appelsinlikør.

  • 4.
    Pisk med en håndmixer ved lav hastighed i 1 minut og herefter i 4 minutter ved høj hastighed til moussen er luftig.

Samling af kagen
  • 1.
    Læg den ene lagkagebund på en rund tallerken eller et fad med ringen fra springformen som side.

  • 2.
    Beklæd ringen indvendigt med kageplast (8 cm høj).

  • 3.
    Fordel den tilberedte Cake Mousse Strawberry Taste på den ene bund, brug en vinkelpalet til at sprede den jævnt ud.

  • 4.
    Læg den anden bund ovenpå og fordel derefter den tilberedte Cake Mousse Chocolate i et jævnt lag over bunden.

  • 5.
    Stil kagen på køl i mindst en times tid.

  • 6.
    Tag kagen ud af køleskabet.

  • 7.
    Fjern springform og kageplast.

  • 8.
    Skær forsigtigt KitKat fra hinanden, så der i alt er 40 stænger KitKat.

  • 9.
    Kom stængerne langs kanten på kagen og bind et silkebånd om kagen, så de bliver stående.

  • 10.
    Pynt kagens top med farverige chokoladeknapper, og evt. andet krymmel.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
13894 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
633 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.4 g
Protein: 7.3 %2.7 g
Kulhydrat: 52.9 %19.7 g
Fedt: 38.8 %6.6 g
Alkohol: 1 %0.2 g
;