Meny.dk
KØB VIN
search
Find butik
LOG IND
UGENS AVIS
MENY Vin
Opskrifter
Fordelsapp
Mad ud af huset
Festbuffet
konfirmationsmenu
Find butik og bestil her
Prøv også disse
Julefrokost
Påskefrokost
Tyroler-buffet
Magasinet SPISETID
Vi tilbyder
Bestil hos Wolt
Scan & Betal
Aarstiderne i MENY
Danske Madskatte
Oles Gaard
Mejnerts Mølle
Rosborg Foods
Engdigegaard
Lindely Vin
Øllingegaard mejeri
Reduced saucer
Højer pølser
Danmarks Madmarked
Øl, vin og spiritus
Frugt og grønt
Slagter
Saft og juice
Økologi
Kaffe
Vin til maden
Mejeri i MENY
Baby
Specialkost
Glutenfri
Veganske og vegetarprodukter i MENY
Laktosefri
Krop i Balance
Højtider og opskrifter
Nytårsfesten
Julen
Madplaner med MENY
Salater
Påske-opskrifter
Feriehygge
Jonathan Berntsen
Hjem
Opskrifter
Kebab med fladbrød, hummus, grillet peberfrugtsdressing og friske grøntsager
Kebab med fladbrød, hummus, grillet peberfrugtsdressing og friske grøntsager
Måltidstype:
Hovedret
Arbejdstid:
60-90 min
Del med en ven
facebook
linkedin
twitter
pinterest
email
Print Opskrift
Ingredienser
4 personer
1 tsk røget paprika
500 g okseklumper
1 tsk chiliflage
1 tsk stødt spidskommen
1 tsk knuste korianderfrø
1 fed hvidløg
1 spsk olivenolie
Fladbrød
25 g gær
3 dl lunkent vand
480 g hvedemel
1 spsk olivenolie
1.5 tsk salt
1.5 tsk sukker
Grillet peberfrugtsdressing
2 peberfrugter
1 frisk chili
1 dl yoghurt 10%
0.5 tsk salt
0.5 tsk friskkværnet sort peber
Hummus
240 g kikærter fra dåse (drænet vægt)
0.5 spsk olivenolie
0.5 dl vand
1 fed hvidløg
1 spsk tahin
1 tsk stødt spidskommen
1 citron
Tilbehør
1 rødløg
150 g tomater på stilk
1 agurk
1 citron
1 håndfuld persille
1 håndfuld frisk mynte
Sådan gør du
1.
Afpuds okseklumpen, og skær kødet i tynde strimler.
2.
Bland paprika, chiliflager, spidskommen, korianderfrø, et revet fed hvidløg og olivenolie sammen til en marinade.
3.
Vend kødstrimlerne sammen med marinaden, og lad det trække, mens du forbereder resten.
4.
Lige inden servering steges kødet på en varm pande i 2-3 minutter, eller til strimlerne har fået en fin farve.
5.
Lav fladbrødet: Opløs gæren i lunkent vand.
6.
Tilsæt mel, olivenolie, salt og sukker, og ælt dejen godt med hænderne eller i en røremaskine.
7.
Lad dejen hæve i cirka 45 minutter.
8.
Del dejen i flere dele, og rul hver meget tyndt ud.
9.
Steg fladbrødet hurtigt på begge sider på en stor pande, til de er bagt og har en fin overflade.
10.
Pak fladbrødene ind i et viskestykke, så de forbliver lune og bløde.
11.
Læg peberfrugterne på en bageplade beklædt med stanniol, og grill dem i en forvarmet ovn på 200 grader i cirka 20 minutter.
12.
Lad peberfrugterne køle, og fjern forsigtigt skindet.
13.
Blend de grillede peberfrugter sammen med chili, græsk yoghurt, salt og sort peber, til massen er ensartet.
14.
Kom kikærter, olivenolie, vand, 1 fed hvidløg, tahin, spidskommen, citronskal og citronsaft ned i en blender.
15.
Blend til den ønskede konsistens, og smag til med salt og sort peber.
16.
Skær et rødløg i både og stilktomater i kvarte.
17.
Fjern kernerne fra agurken med en ske, og skær den i tynde skiver.
18.
Bland grøntsagerne med fintrevet citronskal.
19.
Anret hummus, kebabstrimler og grøntsager på fladbrødene.
20.
Pynt med frisk mynte og persille, og servér med den grillede peberfrugtsdressing.
21.
Tip: Du kan også købe fladbrødene og blot lune dem på en varm pande inden servering.
Mellemøsten
Okse
Hovedret
Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
15936 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
531 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELING
NÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber:
2.1 g
Protein:
20 %
6.2 g
Kulhydrat:
48.9 %
15.3 g
Fedt:
31.1 %
4.5 g
Alkohol:
0 %
0.0 g
Om MENY
Kontakt os
Job i MENY
Om MENY
Kundeservice
Konkurrencer & Vilkår
Gavekort
Kundeinformation
Anmodning om indsigt
Privatlivspolitik
Genveje
Find butik
Fordelsapp
MENY Vin
Mad ud af huset
Tilmeld nyhedsbrev
Magasinet SPISETID
Ugens avis
Tilmeld ugens avis
Ikke modtaget ugens avisen?
Ugens avis
Afmeld ugens avis
Facebook
Youtube
Instagram
;