HjemOpskrifterKebab med fladbrød, hummus, grillet peberfrugtsdressing og friske grøntsager

Kebab med fladbrød, hummus, grillet peberfrugtsdressing og friske grøntsager

Måltidstype:
Hovedret
Arbejdstid:
60-90 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 1 tsk røget paprika
  • 500 g okseklumper
  • 1 tsk chiliflage
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk knuste korianderfrø
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk olivenolie
Fladbrød
  • 25 g gær
  • 3 dl lunkent vand
  • 480 g hvedemel
  • 1 spsk olivenolie
  • 1.5 tsk salt
  • 1.5 tsk sukker
Grillet peberfrugtsdressing
  • 2 peberfrugter
  • 1 frisk chili
  • 1 dl yoghurt 10%
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk friskkværnet sort peber
Hummus
  • 240 g kikærter fra dåse (drænet vægt)
  • 0.5 spsk olivenolie
  • 0.5 dl vand
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk tahin
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1 citron
Tilbehør
  • 1 rødløg
  • 150 g tomater på stilk
  • 1 agurk
  • 1 citron
  • 1 håndfuld persille
  • 1 håndfuld frisk mynte

Sådan gør du

  • 1.
    Afpuds okseklumpen, og skær kødet i tynde strimler.

  • 2.
    Bland paprika, chiliflager, spidskommen, korianderfrø, et revet fed hvidløg og olivenolie sammen til en marinade.

  • 3.
    Vend kødstrimlerne sammen med marinaden, og lad det trække, mens du forbereder resten.

  • 4.
    Lige inden servering steges kødet på en varm pande i 2-3 minutter, eller til strimlerne har fået en fin farve.

  • 5.
    Lav fladbrødet: Opløs gæren i lunkent vand.

  • 6.
    Tilsæt mel, olivenolie, salt og sukker, og ælt dejen godt med hænderne eller i en røremaskine.

  • 7.
    Lad dejen hæve i cirka 45 minutter.

  • 8.
    Del dejen i flere dele, og rul hver meget tyndt ud.

  • 9.
    Steg fladbrødet hurtigt på begge sider på en stor pande, til de er bagt og har en fin overflade.

  • 10.
    Pak fladbrødene ind i et viskestykke, så de forbliver lune og bløde.

  • 11.
    Læg peberfrugterne på en bageplade beklædt med stanniol, og grill dem i en forvarmet ovn på 200 grader i cirka 20 minutter.

  • 12.
    Lad peberfrugterne køle, og fjern forsigtigt skindet.

  • 13.
    Blend de grillede peberfrugter sammen med chili, græsk yoghurt, salt og sort peber, til massen er ensartet.

  • 14.
    Kom kikærter, olivenolie, vand, 1 fed hvidløg, tahin, spidskommen, citronskal og citronsaft ned i en blender.

  • 15.
    Blend til den ønskede konsistens, og smag til med salt og sort peber.

  • 16.
    Skær et rødløg i både og stilktomater i kvarte.

  • 17.
    Fjern kernerne fra agurken med en ske, og skær den i tynde skiver.

  • 18.
    Bland grøntsagerne med fintrevet citronskal.

  • 19.
    Anret hummus, kebabstrimler og grøntsager på fladbrødene.

  • 20.
    Pynt med frisk mynte og persille, og servér med den grillede peberfrugtsdressing.

  • 21.
    Tip: Du kan også købe fladbrødene og blot lune dem på en varm pande inden servering.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
15936 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
531 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 2.1 g
Protein: 20 %6.2 g
Kulhydrat: 48.9 %15.3 g
Fedt: 31.1 %4.5 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;