HjemOpskrifterKartoffelchips med spicy kryddersalt

Kartoffelchips med spicy kryddersalt

Måltidstype:
Snacks
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 2 spsk flagesalt
  • 0.5 tsk hvidløgspulver
  • 1 tsk tørret chiliflage
  • 0.5 tsk paprika
  • 0.5 tsk stødt koriander
  • 250 g kartofler
  • 1 liter fritureolie

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Til kryddersalt blendes salt med hvidløgspulver, chiliflager, paprika og koriander.

  • 2.
    Skrub kartoflerne, og skær dem i meget tynde skiver.

  • 3.
    Kom dem i koldt vand i 30 min.

  • 4.
    Sigt dem, og dup dem tørre med et rent viskestykke.

  • 5.
    Varm olien op i en gryde, og kom en håndfuld kartofler i.

  • 6.
    Fritér til kartoflerne er gyldne – 2-3 min.

  • 7.
    Tag dem op med en hulske, og lad dem dryppe af på køkkenrulle.

  • 8.
    Drys med kryddersalt og spis!.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
34146 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
2882 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.5 g
Protein: 0.2 %0.4 g
Kulhydrat: 2.1 %3.6 g
Fedt: 97.7 %76.0 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;