4 personer
2 spsk. flagesalt
½ tsk. hvidløgspulver
1 tsk. chiliflager
½ tsk. paprika
½ tsk. stødt koriander
250 g kartofler
1 l fritureolie
Til kryddersalt blendes salt med hvidløgspulver, chiliflager, paprika og koriander.
Skrub kartoflerne, og skær dem i meget tynde skiver. Kom dem i koldt vand i 30 min. Sigt dem, og dup dem tørre med et rent viskestykke. Varm olien op i en gryde, og kom en håndfuld kartofler i. Fritér til kartoflerne er gyldne – 2-3 min. Tag dem op med en hulske, og lad dem dryppe af på køkkenrulle. Drys med kryddersalt og spis!
Energi pr. person: 1332KJ/318Kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 8,5 g.
Kulhydrat: 56 g.
Fedt: 28 g.