HjemOpskrifterKardemommesnurrer

Kardemommesnurrer

Måltidstype:
Brød og kager
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven

Ingredienser

12 kager
  • 500 g hvedemel
  • 125 g koldt smør
  • 2.5 dl mælk
  • 75 g sukker
  • 40 g gær
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 1 knivspids salt
remonce:
  • 125 g blødt smør
  • 100 g rørsukker
  • 1.5 tsk stødt kardemomme
  • 1 æg
  • 3 spsk perlesukker

Sådan gør du

  • 1.
    Skær smørret i tern, og smuldr det ud i melet.

  • 2.
    Lun mælken, og rør den sammen med sukker, gær, æg, kardemomme og salt.

  • 3.
    Tilsæt mel, og ælt dejen godt sammen.

  • 4.
    Lad dejen hæve et lunt sted i 1½ time, til den er fordoblet i størrelse.

  • 5.
    Rør imens smør, rørsukker, kardemomme og kanel sammen til en remonce.

  • 6.
    Rul dejen ud til et stort rektangel på ca. 60x40 cm, og smør remoncen helt ud til kanten.

  • 7.
    Fold dejen en gang på den lange led, og brug et pizzahjul til at skære dejen i 16 strimler.

  • 8.
    Sno hver strimmel om sig selv et par gange.

  • 9.
    Tag fat i den ene ende, og sno den anden ende omkring som en snegl.

  • 10.
    Fold enden ind under bollerne, og læg dem på to bageplader med bagepapir.

  • 11.
    Lad bollerne efterhæve i 40 min.

  • 12.
    Pensl med sammenpisket æg, og drys med perlesukker.

  • 13.
    Bages ved 200°C i 12 min., til de er gyldne.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
19248 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
1476 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.4 g
Protein: 5.7 %4.9 g
Kulhydrat: 52.2 %45.3 g
Fedt: 42.1 %16.8 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;