Kalveskank med tomater

fork and spoon
Hovedret
clock
120+ min
Kalveskank
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

6 stykker kalveskank
1 dl mel
olie eller smør til stegning
2 dl hvidvin
480 g flåede tomater
3 stk. laurbærblade
3 fed hvidløg i skiver
3 stænger frisk timian
1 tsk. sukker
1 tsk. salt
10 hvide peberkorn

Grønt til kalveskank:
2 spsk. olivenolie
2 gulerødder i små tern
5 stænger bladselleri i tern

Tilbehør: Risotto
Pynt: Revet parmesanost og citronskal

Sådan gør du

Rids rundt i kanten på hver stykke kalveskank. Vend dem i mel og brun dem af i en tykbundet gryde.

Kom hvidvin, flået tomater, laurbærblade, frisk timian, sukker, salt og peberkorn i et ovnfast fad sammen med de brunede stykker kalveskank.

Dæk fadet til med folie og stil det i en varm ovn ved 180 grader i 2,5 – 3 timer til kødet er mørt.

Sauter gulerødder, bladselleri i lidt olivenolie på en pande. Kom de sprøde grøntsager i tomatsaucen og lad det bliv3 varmet i ovnen i 15 min.

Servér kalveskanken i lækker tomatsauce med risotto, drysses med revet parmesanost og revet citronskal.

Energi pr. person: 3631kJ/864 kcal
Energifordeling pr. 100g
Protein: 36 %
Fedt og alkohol: 44 %
Kulhydrat: 20 %