HjemOpskrifterKalveskank med tomater

Kalveskank med tomater

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 1 dl hvedemel
  • 6 kalveskanke
  • olie eller smør til stegning
  • 2 dl hvidvin
  • 2 dåser flåede tomater ca. 480 gram
  • 3 laurbærblade
  • 3 fed hvidløg i skiver
  • 3 stilke frisk timian
  • 1 tsk sukker
  • 1 tsk salt
  • 10 hvide peberkorn
grønt til kalveskank
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 gulerødder i små tern
  • 5 stilke bladselleri i tern
  • tilbehør: 350 g risottoris
  • revet parmigiano reggiano
  • citronskal (usprøjtet)

Sådan gør du

  • 1.
    Rids rundt i kanten på hver stykke kalveskank.

  • 2.
    Vend dem i mel og brun dem af i en tykbundet gryde.

  • 3.
    Kom hvidvin, flået tomater, laurbærblade, frisk timian, sukker, salt og peberkorn i et ovnfast fad sammen med de brunede stykker kalveskank.

  • 4.
    Dæk fadet til med folie og stil det i en varm ovn ved 180 grader i 2,5 – 3 timer til kødet er mørt.

  • 5.
    Sauter gulerødder, bladselleri i lidt olivenolie på en pande.

  • 6.
    Kom de sprøde grøntsager i tomatsaucen og lad det bliv3 varmet i ovnen i 15 min.

  • 7.
    Servér kalveskanken i lækker tomatsauce med risotto, drysses med revet parmesanost og revet citronskal.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
26891 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
649 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.5 g
Protein: 32.9 %12.6 g
Kulhydrat: 22.9 %8.7 g
Fedt: 42.1 %7.4 g
Alkohol: 2.1 %0.5 g
;