HjemOpskrifterKalvekoteletter med svampe og persille

Kalvekoteletter med svampe og persille

Måltidstype:
Hovedret
Arbejdstid:
0-30 min
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 2 spsk olivenolie
  • 250 g svampe, f.eks. champignon og kejserhat
  • salt og sort peber
  • 4 kalvekoteletter
  • 2 spsk hvedemel
  • 1 fed hvidløg
  • 1.5 dl bredbladet persille
  • 1 spsk smør
  • 1.5 dl grønsagsboullioner
  • 0.5 dl hvidvin
  • tilbehør: ris eller brød

Sådan gør du

  • 1.
    Rens svampene, og skær dem i skiver.

  • 2.
    Varm 1 spsk. olivenolie i en pande, og steg svampene ved høj varme, til de bruner.

  • 3.
    Tag svampene op af panden, og læg til side.

  • 4.
    Krydr koteletterne med salt og peber på begge sider, og vend dem i mel.

  • 5.
    Ryst overskydende mel fra.

  • 6.
    Hak hvidløg og persille fint.

  • 7.
    Kom 1 spsk. olie og 1 spsk. smør i panden.

  • 8.
    Når smørret bruser, lægges koteletterne på panden.

  • 9.
    Steg dem 1 min. pr. side.

  • 10.
    Tilsæt så hvidløg rundt om kødet, og steg et minut.

  • 11.
    Hæld bouillon og hvidvin over, kom svampene i, og drys med persille.

  • 12.
    Lad væden koge ind til det halve, og vend undervejs koteletterne en enkelt gang.

  • 13.
    Servér f.eks. med ris eller godt brød.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
4712 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
438 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.7 g
Protein: 40.3 %10.4 g
Kulhydrat: 8.4 %2.2 g
Fedt: 48.3 %5.7 g
Alkohol: 3 %0.4 g
;