Kalvegrydesteg braiseret i Svaneke øl

fork and spoon
Hovedret
clock
60-90 min
kalvesteg
Del med en ven

Ingredienser

6 personer

25 g smør
1000 g Kalvegrydesteg
5 stænger frisk timian
4 fed hvidløg i skiver
salt og kværnet peber
3 dl æblemost
1 fl. svaneke øl stout 50 cl.
1 spsk honning
50 g smør

200 g mark champignon
100 g forårsløg i skiver
450 g spidskål i rustikke stykker
2 æbler i både 200 g

Pynt: Timian

Tilbehør: Brune ris

Sådan gør du

Varm smørret op i en stor tykbundet gryde. Brun kalvegrydestegen på alle sider. Kom timian, og hvidløg ved. Kom æblemost, og øl ved og lad kalvegrydestegen simre i 1.5 time under låg og vendes undervejs.

Rist de rensede champignon gyldne på en pande i smør eller oliven olie, krydr med salt og peber.

Tag kalvegrydestegen op og hold den varm i folie.

Kog saucen ind med 1 stor spsk. honning og pisk 50 g kold smør i saucen. Saucen må herefter ikke koge.

Kom forårsløg, spidskål og svampe ved retten og lad det simre videre i 10 min. Smag til med salt, kværnet peber.

Kom kødet tilbage i gryden og server retten i gryden eller i en varmt ildfast serveringsfad.

Server med brune ris.
 

Energi pr. person: 2902kJ/691 kcal
Energifordeling pr. 100g
Protein: 21 %
Fedt: 35 %
Kulhydrat: 41 %
Alkohol: 3 %