HjemOpskrifterKalvegrydesteg braiseret i Svaneke øl

Kalvegrydesteg braiseret i Svaneke øl

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
60-90 min
Del med en ven

Ingredienser

6 personer
  • 25 g smør
  • 1 kg kalvetykkam
  • 25 g frisk timian
  • 4 fed hvidløg i skiver
  • salt & friskkværnet peber
  • 3 dl æblemost
  • 5 dl svaneke øl
  • 1 spsk honning
  • 200 g markchampignoner
  • 100 g forårsløg i skiver
  • 450 g spidskål i rustikke stykker
  • 200 g æbler i både
  • 25 g frisk timian
  • tilbehør: 500 g brune ris

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Varm smørret op i en stor tykbundet gryde.

  • 2.
    Brun kalvegrydestegen på alle sider.

  • 3.
    Kom timian, og hvidløg ved.

  • 4.
    Kom æblemost, og øl ved og lad kalvegrydestegen simre i 1.5 time under låg og vendes undervejs.

  • 5.
    Rist de rensede champignon gyldne på en pande i smør eller oliven olie, krydr med salt og peber.

  • 6.
    Tag kalvegrydestegen op og hold den varm i folie.

  • 7.
    Kog saucen ind med 1 stor spsk. honning og pisk 50 g kold smør i saucen.

  • 8.
    Saucen må herefter ikke koge.

  • 9.
    Kom forårsløg, spidskål og svampe ved retten og lad det simre videre i 10 min.

  • 10.
    Smag til med salt, kværnet peber.

  • 11.
    Kom kødet tilbage i gryden og server retten i gryden eller i en varmt ildfast serveringsfad.

  • 12.
    Server med brune ris.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
18750 kj / 4481 kcal
Næringsindhold pr. 100g
564 kj / 135 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.9 g
Protein: 24.2 %8.0 g
Kulhydrat: 44.6 %14.8 g
Fedt: 29.9 %4.6 g
Alkohol: 1.3 %0.2 g
;