HjemOpskrifterKalvefilet med rabarberkompot

Kalvefilet med rabarberkompot

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven

Ingredienser

  • 1 bundt rabarber
  • 1 kg kalvefilet
  • 0.5 tsk tørret chiliflage
  • 3 spsk vand
  • 1 spsk æbleeddike
  • 100 g sukker
  • 800 g kartofler med skræl
  • olivenolie
  • 0.5 potte frisk timian
  • 1 tsk balsamico glaze
  • groft salt

Sådan gør du

  • 1.
    Brun kalvefileten på en pande i lidt olie og steg den derefter i ovnen i ca. 1 1/4 time ved 100º C.

  • 2.
    Snit rabarberne i mindre stykker og damp dem i en gryde med vand, eddike, chili og sukker.

  • 3.
    Smag til med salt.

  • 4.
    Kartoflerne skæres i små tern, vend dem i olivenolie, frisk timian og salt.

  • 5.
    Steg dem i ovnen i 40 min.

  • 6.
    Anret kalvefileten i tynde skiver med små kartoffeltern, rabarberkompot og balsamico-glace.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
9754 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
459 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.1 g
Protein: 39.1 %10.6 g
Kulhydrat: 40.7 %11.0 g
Fedt: 20.2 %2.5 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;