HjemOpskrifterJuletiramisu med svesker, cognac og kanel

Juletiramisu med svesker, cognac og kanel

Måltidstype:
Dessert
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 5 cl cognac
  • 150 g svesker uden sten
  • 150 g mascarpone
  • 1 æg, delt i hvider og blommer
  • 50 g sukker
  • 0.75 dl Arla Karolines Køkken® Piskefløde 38%
  • 12 ladyfingers
  • 1.5 dl espressokaffe
  • 2 g sukker
  • 75 g mørk chokolade, hakket
  • 1 tsk stødt kanel

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Læg svesker i blød i cognac natten over.

  • 2.
    Rør mascarpone sammen med æggeblomme og 50 g sukker til det er lyst og luftigt.

  • 3.
    Pisk æggehviden stiv og pisk fløden til skum.

  • 4.
    Vend hviden sammen med mascarponeblandingen og vend forsigtigt flødeskummet i.

  • 5.
    Opløs 2 spsk sukker i espressoen og kom det i en dyb tallerken.

  • 6.
    Vend hver ladyfinger i kaffen og læg halvdelen af dem i bunden af 4 serveringsskåle.

  • 7.
    Fordel sveskerne over og hæld resten af cognacen henover.

  • 8.
    Kom derefter hakket chokolade og halvdelen af mascarponecremen på.

  • 9.
    Dyp de sidste ladyfingers i kaffe og kom oven på og til sidst resten af cremen.

  • 10.
    Lad tiramisuen trække i køleskabet i 2-3 timer og drys med kanel og evt. ekstra hakket chokolade ved servering.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
11707 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
1207 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.4 g
Protein: 6.5 %4.6 g
Kulhydrat: 53 %37.7 g
Fedt: 36.4 %11.9 g
Alkohol: 4.1 %1.6 g
;