HjemOpskrifterJuleskinke med grønlangkål og brunede kartofler

Juleskinke med grønlangkål og brunede kartofler

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
60-90 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 1 skinke på 1,5 kg
  • 2 spsk dijonsennep
  • 2 spsk brun farin
  • 5 hele nelliker
  • 3 hele peberkorn
  • 2 laurbærblade
Brunede kartofler
  • 600 g små kartofler
  • 80 g sukker
  • 40 g smør
  • 1 dl vand
  • 0.5 tsk flagesalt
Grønlangkål
  • 500 g grønkål
  • 3 spsk hvedemel
  • 25 g smør
  • 2 dl piskefløde
  • 1 dl sødmælk
  • 2 g sukker
  • 1 spsk citronsaft
  • 0.5 tsk muskatnød
  • 1 tsk salt

Sådan gør du

  • 1.
    Kom skinke, nelliker, peberkorn og laurbærblade i en gryde, og dæk skinken med vand.

  • 2.
    Kog vandet op, og skru derefter ned for varmen, så det blot simrer.

  • 3.
    Lad skinken stå heri i en time.

  • 4.
    Fjern skum undervejs.

  • 5.
    Tag skinken forsigtigt op og læg den i et ovnfast fad.

  • 6.
    Hæld lidt vand ved, så den ikke brænder fast i bunden.

  • 7.
    Rør dijonsennep og brun farin sammen til en ensartet masse, og smør det på skinken.

  • 8.
    Bag den i ovnen ved 180°C i 15-20 minutter, eller til din glasering er gylden, og skinken har en kernetemperatur på 70°C.

  • 9.
    Tag skinken ud af ovnen, og lad den trække færdig, inden den skæres i skiver.

Brunede kartofler
  • 1.
    Kog kartoflerne næsten møre, så de stadig har bid.

  • 2.
    Fjern skrællen, og lad dem køle helt af, gerne til dagen efter.

  • 3.
    Kom sukker på en pande og smelt det ved lav varme.

  • 4.
    Når sukkeret er smeltet, tilføjes smør og flagesalt, og karamellen røres til en ensartet masse.

  • 5.
    Vend kartoflerne forsigtigt rundt heri, og lad dem stå lidt, til de er godt glaserede.

Grønlangkål
  • 1.
    Fjern stokken fra grønkål og snit det fint.

  • 2.
    Kog det i 3 minutter og skyl herefter med koldt vand.

  • 3.
    Sæt det til siden.

  • 4.
    Imens smeltes smør i en gryde.

  • 5.
    Kom mel i og rør det sammen til en melbolle, som ristes godt af.

  • 6.
    Hæld fløde og mælk i lidt ad gangen, imens der fortsat piskes, til saucen har en ensartet konsistens.

  • 7.
    Kog den til den tykner og ikke længere har smag af mel.

  • 8.
    Kom grønkål i og smag til med sukker, citronsaft, muskatnød, salt og peber.

  • 9.
    Server straks.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
10208 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
582 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.6 g
Protein: 6.8 %2.3 g
Kulhydrat: 43.9 %15.0 g
Fedt: 49.3 %7.8 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;