Meny.dk
KØB VIN
search
Find butik
LOG IND
UGENS AVIS
MENY Vin
Opskrifter
Fordelsapp
Mad ud af huset
Festbuffet
konfirmationsmenu
Find butik og bestil her
Prøv også disse
Julefrokost
Påskefrokost
Magasinet SPISETID
Vi tilbyder
Scan & Betal
Aarstiderne i MENY
Bestil hos Wolt
Danske Madskatte
Oles Gaard
Mejnerts Mølle
Rosborg Foods
Engdigegaard
Lindely Vin
Øllingegaard mejeri
Reduced saucer
Højer pølser
Danmarks Madmarked
Øl, vin og spiritus
Frugt og grønt
Slagter
Saft og juice
Økologi
Kaffe
Mejeri i MENY
Baby
Vin til maden
Specialkost
Glutenfri
Veganske og vegetarprodukter i MENY
Laktosefri
Krop i Balance
Højtider og opskrifter
Nytårsfesten
Julen
Madplaner med MENY
Salater
Påske-opskrifter
Feriehygge
Halloween
Jonathan Berntsen
Hjem
Opskrifter
Juleskinke med grønlangkål og brunede kartofler
Juleskinke med grønlangkål og brunede kartofler
Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
60-90 min
Del med en ven
facebook
linkedin
twitter
pinterest
email
Print Opskrift
Ingredienser
4 personer
1 skinke på 1,5 kg
2 spsk dijonsennep
2 spsk brun farin
5 hele nelliker
3 hele peberkorn
2 laurbærblade
Brunede kartofler
600 g små kartofler
80 g sukker
40 g smør
1 dl vand
0.5 tsk flagesalt
Grønlangkål
500 g grønkål
3 spsk hvedemel
25 g smør
2 dl piskefløde
1 dl sødmælk
2 g sukker
1 spsk citronsaft
0.5 tsk muskatnød
1 tsk salt
Sådan gør du
1.
Kom skinke, nelliker, peberkorn og laurbærblade i en gryde, og dæk skinken med vand.
2.
Kog vandet op, og skru derefter ned for varmen, så det blot simrer.
3.
Lad skinken stå heri i en time.
4.
Fjern skum undervejs.
5.
Tag skinken forsigtigt op og læg den i et ovnfast fad.
6.
Hæld lidt vand ved, så den ikke brænder fast i bunden.
7.
Rør dijonsennep og brun farin sammen til en ensartet masse, og smør det på skinken.
8.
Bag den i ovnen ved 180°C i 15-20 minutter, eller til din glasering er gylden, og skinken har en kernetemperatur på 70°C.
9.
Tag skinken ud af ovnen, og lad den trække færdig, inden den skæres i skiver.
Brunede kartofler
1.
Kog kartoflerne næsten møre, så de stadig har bid.
2.
Fjern skrællen, og lad dem køle helt af, gerne til dagen efter.
3.
Kom sukker på en pande og smelt det ved lav varme.
4.
Når sukkeret er smeltet, tilføjes smør og flagesalt, og karamellen røres til en ensartet masse.
5.
Vend kartoflerne forsigtigt rundt heri, og lad dem stå lidt, til de er godt glaserede.
Grønlangkål
1.
Fjern stokken fra grønkål og snit det fint.
2.
Kog det i 3 minutter og skyl herefter med koldt vand.
3.
Sæt det til siden.
4.
Imens smeltes smør i en gryde.
5.
Kom mel i og rør det sammen til en melbolle, som ristes godt af.
6.
Hæld fløde og mælk i lidt ad gangen, imens der fortsat piskes, til saucen har en ensartet konsistens.
7.
Kog den til den tykner og ikke længere har smag af mel.
8.
Kom grønkål i og smag til med sukker, citronsaft, muskatnød, salt og peber.
9.
Server straks.
Jul
Svin
Hovedret
Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
10208 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
582 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELING
NÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber:
1.6 g
Protein:
6.8 %
2.3 g
Kulhydrat:
43.9 %
15.0 g
Fedt:
49.3 %
7.8 g
Alkohol:
0 %
0.0 g
Om MENY
Kontakt os
Job i MENY
Om MENY
Kundeservice
Konkurrencer & Vilkår
Gavekort
Kundeinformation
Anmodning om indsigt
Privatlivspolitik
Genveje
Find butik
Fordelsapp
MENY Vin
Mad ud af huset
Tilmeld nyhedsbrev
Magasinet SPISETID
Ugens avis
Tilmeld ugens avis
Ikke modtaget ugens avisen?
Ugens avis
Afmeld ugens avis
Facebook
Youtube
Instagram
;