HjemOpskrifterJulesalat med æble, vindruer og granatæble

Julesalat med æble, vindruer og granatæble

Måltidstype:
Salater
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

2 personer
  • 150 g vindruer
  • 250 g grønkål
  • 1 æble
  • 25 g valnødder
  • 0.5 granatæble
Dressing
  • 3 spsk olivenolie
  • 2 spsk friskpresset appelsinsaft
  • 1 spsk æbleeddike
  • 1.5 tsk dijonsennep
  • 1 tsk akaciehonning
  • 0.25 tsk salt
  • 0.25 tsk sort peber

Sådan gør du

Tilberedning
  • 1.
    Fjern stokken fra grønkålen og snit det groft.

  • 2.
    Rør alle ingredienser til dressingen sammen, og ”massér” grønkålen med det, indtil det bliver blødere i teksturen.

  • 3.
    Imens bages valnødder i ovnen ved 170°C i 10-15 minutter, eller til de er gyldne.

  • 4.
    Lad dem køle af, og hak dem så groft.

  • 5.
    Del vindruer på midten, skær æblet i tynde både og befri granatæblet for kerner.

  • 6.
    Anret grønkål i en skål og fordel vindruer, æble og granatæble herpå.

  • 7.
    Top med hakkede valnødder.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
3434 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
470 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 3.4 g
Protein: 7 %1.9 g
Kulhydrat: 30.2 %8.4 g
Fedt: 62.8 %8.0 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;