HjemOpskrifterJulemandsknapper

Julemandsknapper

Måltidstype:
Brød og kager
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

Ingredienser
  • 125 g blødt smør
  • 125 g sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 250 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 0.5 dl piskefløde
  • 50 g hindbærmarmelade

Sådan gør du

Fremgangsmåde
  • 1.
    Rør smør og sukker sammen med vaniljesukker.

  • 2.
    Kom hvedemel og bagepulver i, og rør det sammen til en smuldret dej.

  • 3.
    Brug fløde til at samle dejen, og ælt den let sammen.

  • 4.
    Del dejen i 2 dele, og tril dem til pølser på 2 cm tykkelse.

  • 5.
    Skær hver pølse i skiver på ca. 1½ cm, og tril dem til kugler.

  • 6.
    Læg kuglerne på 2 bageplader med bagepapir.

  • 7.
    Brug enden af en træske til at lave fordybninger i midten af hver kugle.

  • 8.
    Fyld hindbærmarmelade i.

  • 9.
    Bag småkagerne i ca. 10 min. ved 180 °C, til de er gyldne.

  • 10.
    Lad dem køle af på en rist.

  • 11.
    Opbevares i en lufttæt beholder, hvor kagerne kan holde sig i ca. 1 uge.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
10734 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
1768 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.6 g
Protein: 3.7 %3.8 g
Kulhydrat: 53.3 %55.5 g
Fedt: 43 %20.6 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;