HjemOpskrifterJordbærtrifli old school

Jordbærtrifli old school

Måltidstype:
Dessert
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 200 g hindbær
  • 500 g jordbær
  • 1½ vaniljestang
  • 2 dl koncentreret hyldeblomstsaft
Vaniljecreme:
  • 1½ vaniljestang
  • 2 æggeblommer
  • 36 g sukker
  • 1 spsk majsstivelse
  • 2 dl mælk
  • 36 g sukker
  • ½ dl Arla Karolines Køkken® Piskefløde 38%
  • 200 g makroner

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Skyl og nip jordbærrene.

  • 2.
    Skær jordbærrene i mindre stykker.

  • 3.
    Flæk vaniljestagen og skrab kornene ud.

  • 4.
    Pisk vaniljekorn ud i hyldeblomstsaften og vend med jordbær og hindbær.

  • 5.
    Lad bærrene marinere ca. 30 minutter.

  • 6.
    Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.

  • 7.
    Kom æggeblommer, sukker, majsstivelse, mælk og vaniljekorn i en gryde.

  • 8.
    Varm cremen op ved svag varme, mens du pisker i den.

  • 9.
    Cremen må endelig ikke koge.

  • 10.
    Varm cremen indtil den tykner.

  • 11.
    Tag gryden af varmen.

  • 12.
    Drys cremen med sukker og afkøl.

  • 13.
    Pisk fløden til skum og vend ca. 1/3 af den i den afkølede creme.

  • 14.
    Fordel lagvis i glas hyldeblomstmarinerede jordbær, knuste makroner, vaniljecreme og flødeskum.

  • 15.
    Tip: Skal det være rigtig nemt? Prøv triflien med en hurtig kold vaniljecreme i stedet.

  • 16.
    Rør 2 dl creme fraiche med 2 spsk flormelis og korn af 1 stang vanilje.

  • 17.
    Fordel lagvis i glas med hyldeblomstmarinerede bær og knust makroner.

  • 18.
    Venligst udlånt fra saesonforgodsmag.dk Opskrifter og styling: Lone Kjær Foto: Henrik Freek.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
8054 kj / 1925 kcal
Næringsindhold pr. 100g
562 kj / 134 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 2.3 g
Protein: 9.1 %3.0 g
Kulhydrat: 54.9 %18.2 g
Fedt: 36 %5.5 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;