Jordbærtrifli old school

fork and spoon
Dessert
clock
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

500 g jordbær
200 g hindbær
½ vaniljestang
2 dl koncentreret hyldeblomstsaft
Vaniljecreme:
1 vaniljestang
2 æggeblommer
3 spsk sukker
1 spsk majsstivelse
2 dl mælk
lidt sukker til drys
½ dl piskefløde
200 g makroner

Sådan gør du

Skyl og nip jordbærrene. Skær jordbærrene i mindre stykker. Flæk vaniljestagen og skrab kornene ud. Pisk vaniljekorn ud i hyldeblomstsaften og vend med jordbær og hindbær. Lad bærrene marinere ca. 30 minutter.

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.
Kom æggeblommer, sukker, majsstivelse, mælk og vaniljekorn i en gryde. Varm cremen op ved svag varme, mens du pisker i den. Cremen må endelig ikke koge. Varm cremen indtil den tykner. Tag gryden af varmen. Drys cremen med sukker og afkøl.
Pisk fløden til skum og vend ca. 1/3 af den i den afkølede creme.

Fordel lagvis i glas hyldeblomstmarinerede jordbær, knuste makroner, vaniljecreme og flødeskum.

Tip: Skal det være rigtig nemt? Prøv triflien med en hurtig kold vaniljecreme i stedet. Rør 2 dl creme fraiche med 2 spsk flormelis og korn af 1 stang vanilje. Fordel lagvis i glas med hyldeblomstmarinerede bær og knust makroner.

Venligst udlånt fra saesonforgodsmag.dk
Opskrifter og styling: Lone Kjær
Foto: Henrik Freek